• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

IDE - Python

Object Storage Arubacloud
+2 głosów
705 wizyt
pytanie zadane 30 marca 2021 w Python przez janzw4 Bywalec (2,050 p.)
Hej, jakie IDE polecacie do pythona ? Poza przycharmem bo on mimo że jest naprawdę dobry to mi akurat się średnio podoba :)
1
komentarz 30 marca 2021 przez reaktywny Nałogowiec (40,990 p.)
Jak Pycharm nie pasuje, to jest jeszcze:

- VS Code - bardziej uniwersalny, nie tylko pod Py, Więc warto go poznać.

- KOMODO IDE

- Coś tam oparte na NetBeans, Eclipse (PyDev ?)

- Wszelkie edytory jak Sublime, Atom, Notepad++ z dodatkowymi wtyczkami

- Starsze rozwiązania ze świata Unix:  VIM, Emacs, itd. z odpowiednimi dodatkami.

3 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 30 marca 2021 przez niezalogowany
wybrane 30 marca 2021 przez janzw4
 
Najlepsza

VS Code .  Według mnie Super Narzędzie,masa użytecznych pluginów i bardzo dobre wsparcie ,darmowy!laugh i moim zdaniem jeden z lepszych edytorów, który bardzo polubiłem heart.

https://code.visualstudio.com/docs/languages/python

Pozdrawiam i Powodzenia winkyes

komentarz 30 marca 2021 przez janzw4 Bywalec (2,050 p.)
Dzięki :)
1
komentarz 30 marca 2021 przez niezalogowany

Nie ma za co wink

+3 głosów
odpowiedź 30 marca 2021 przez Wiciorny Ekspert (270,150 p.)
https://www.jetbrains.com/pycharm/
Jest tez pycharm, bardzo polecam. Wsparcie składni, bibliotek, konfiguracja projektu - wszystko generalnie co pod pythona jest potrzebne
komentarz 30 marca 2021 przez janzw4 Bywalec (2,050 p.)

Dzięki smiley ale

Poza przycharmem bo on mimo że jest naprawdę dobry to mi akurat się średnio podoba :)

1
komentarz 30 marca 2021 przez Wiciorny Ekspert (270,150 p.)
kwestia gustu, też ja głównie pracuje z Intelij IDE do javy, więc tutaj bezkonkurencyjnie dla mnie
+1 głos
odpowiedź 30 marca 2021 przez laiklynn.amaia Obywatel (1,060 p.)
Pogodzę odpowiedzi kolegów niezalogowany i Wiciorny.

Visual Studio Code do skryptów i mniejszych projektów lub okodowania czegoś na szybko, drobnych zmian itp.

Pycharm do większych projektów.
2
komentarz 30 marca 2021 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
ja stawiałbym na pycharma, pracuję w nim na codzień i wg mnie jest znacznie wygodniejszy niż VSC... z VSC trochę działałem, ale po przejściu na pycharma za nic do niego nie wrócę.

A wydaje mi się, że nie ma co trzymać dwóch IDE do mniejszych i większych tematów... lepiej już mieć jeden - chociażby dlatego, że machinalnie robisz wiele operacji, skrótów klawiaturowych itp., nie widze sensu przestawiania się między różnymi narzędziami.
komentarz 30 marca 2021 przez laiklynn.amaia Obywatel (1,060 p.)

Narzędzia od JetBrains to klasa sama w sobie. yes

OP napisał, że PyCharm średnio mu podszedł, więc pewnie dopiero przy większym projekcie z większą liczbą plików doceni jego zalety, automatyczny refaktoring itd.

1
komentarz 30 marca 2021 przez reaktywny Nałogowiec (40,990 p.)
Zgadzam się z Tomkiem. PyCharm pozwala na wiele i jest bardzo podobny do innych IDE firmy JetBrains, więc później łatwiej przeskoczyć na CLion-a czy PHPStorm czy InteliJ IDEA.

VSC jest niezłe, ale wymaga sporo zabawy z konfiguracją i nie zawiera aż tylu ficzerów co PyCharm

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 356 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2020 w Java przez NieMamPomyslu Początkujący (300 p.)
+1 głos
4 odpowiedzi 880 wizyt
pytanie zadane 7 kwietnia 2016 w Python przez xSztamurda Początkujący (370 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 308 wizyt
pytanie zadane 29 marca 2021 w C i C++ przez laiklynn.amaia Obywatel (1,060 p.)

92,572 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...