• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Ocena Strony www

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
+1 głos
285 wizyt
pytanie zadane 28 marca 2021 w HTML i CSS przez janzw4 Bywalec (2,050 p.)
zamknięte 30 marca 2021 przez janzw4

Witam, prosiłbym o ocenę strony www którą zrobiłem, najlepiej w skali od 1 do 10 oraz o wypisanie co zrobiłem źle i jakbym mógł to poprawić :) Narazie strona jest w fazie beta i właśnie dlatego proszę o ocenę abym wiedział czy idę w dobrym kierunku :) 

STRONA : http://janzwolinski.pl

jakby ktoś chciał zobaczyć czy działa logowanie to tu jest login i hasło

login : adam
hasło: qwerty

PS: Wiem że responsywność strony jest wymagana w dzisiejszych czasach ale komunikat jest tymczasowy gdyż tak jak pisałem, jest to faza beta i też chcę się skupić bardziej na robieniu samej strony niż bawieniu się w robienie responsywności + podczas oceny od 1 do 10 prosiłbym o ocenienie tego co jest a nie tego co mogło by być gdyż strona jest bardzo mała i nie ma tutaj takich podstaw jak np. wylogowywanie się + Wiem że strona ma mało treści ale jest ich wystarczająco aby wydać ocenę.

komentarz zamknięcia: Wznowienie prac nad stroną
komentarz 29 marca 2021 przez janzw4 Bywalec (2,050 p.)

@Tnifey, Z dostępnych treści da radę moim przynajmniej zdaniem wystawić ocenę np. wyglądu strony czy ogólnie jej działania typu np. animacje.

znacznik font jest przestarzały i nie należy go używać, stylowanie strony należy robić w css :P

Dzięki :)

komentarz 29 marca 2021 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)

@janzw4, A co od funkcji to chodzi o to że jest ich mało czy że są źle/słabo zrobione ? :)

że ich nie ma :) Przecież jest tylko formularz do logowania. Do zrobienia w 5 minut...

Skoro nie ma wersji mobilnej to znaczy, że źle zacząłeś. Poczytaj o Mobile First. Zaczynając od Mobile First można uniknąć masy problemów w przyszłości.

Co do wyglądu to podstawą powinnia być dobra identyfikacja wizualna. Skoro takiej nie ma to najlepiej wybrać chociaż paletę kolorów. Która powinna zawierać maksymalne trzy kolory główne w proporcji 70-20-10. Warto zastosować też jakąś siatkę.

Tak czy inaczej projekcik w początkowej fazie. Wręcz jak jakiś wireframing :)

komentarz 29 marca 2021 przez janzw4 Bywalec (2,050 p.)

że ich nie ma :) Przecież jest tylko formularz do logowania. Do zrobienia w 5 minut...

nie dla każdego jest to takie proste :) i tak jak pisałem 

prosiłbym o ocenienie tego co jest a nie tego co mogło by być

Skoro nie ma wersji mobilnej to znaczy, że źle zacząłeś. Poczytaj o Mobile First. Zaczynając od Mobile First można uniknąć masy problemów w przyszłości. 

Narazie chcę się bardziej skupić na samym robieniu strony i uczeniu się tego wszystkiego niż bawieniu się w urządzenia mobilne 

Co do wyglądu to podstawą powinnia być dobra identyfikacja wizualna. Skoro takiej nie ma to najlepiej wybrać chociaż paletę kolorów. Która powinna zawierać maksymalne trzy kolory główne w proporcji 70-20-10. Warto zastosować też jakąś siatkę.

Strona posiada 3 główne kolory : fioletowy, biały oraz czarny, tak więc jakąś tam identyfikację i styl ma

Ale ogólnie dzięki :) 

1
komentarz 30 marca 2021 przez toko Mądrala (5,930 p.)
może się na tym nie znam, ale moim zdaniem 0/10
tam właściwie nic nie ma, a to co jest to wygląda tak, że można by to zrobić w pare godzin, nawet jak się prawie nic nie umie (nie wiem czy tak naprawdę jest, ale tak wygląda)
a oprócz tego jak się zaloguje i przejdzie na stronę główną to trzeba się zpowrotem logować (przynajmiej u mnie tak jest)
komentarz 30 marca 2021 przez janzw4 Bywalec (2,050 p.)

tam właściwie nic nie ma, a to co jest to wygląda tak, że można by to zrobić w pare godzin

prosiłbym o ocenienie tego co jest a nie tego co mogło by być

Oczywiście że można to zrobić w parę godzin ale z gotowym szablonem, większą trudnością było (przynajmniej dla mnie) wymyślenie w głowie designu i przelanie go na html'a i css'a, jak się nie ma szablonu strony przygotowanego przez kogoś innego to nie jest to nic za bardzo trudnego bo w tedy po prostu wklepujesz odpowiedni kod smiley

a oprócz tego jak się zaloguje i przejdzie na stronę główną to trzeba się zpowrotem logować (przynajmiej u mnie tak jest)

fajnie że to wykryłeś smiley postaram się to naprawić

Dzięki laugh

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 299 wizyt
pytanie zadane 10 listopada 2020 w HTML i CSS przez fff Gaduła (3,950 p.)
+3 głosów
6 odpowiedzi 436 wizyt
pytanie zadane 3 stycznia 2021 w HTML i CSS przez x_000 Obywatel (1,460 p.)
0 głosów
5 odpowiedzi 191 wizyt
pytanie zadane 29 września 2020 w HTML i CSS przez x_000 Obywatel (1,460 p.)

91,286 zapytań

139,951 odpowiedzi

315,179 komentarzy

60,736 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...