Witajcie,
Mam problem z uruchomieniem systemu w moim laptopie Asus altec lansing. Ale pokolei. Dostałam laptopa z systemem Windows 7 Home. Po czasie okazało się, że jest on nieoryginalny i kompilacja utrudniała mi na nim pracę. Dodatkowo nie bylam pewna bezpieczeństwa laptopa (Nie wiedzialam czy nie ma jakiegoś wirusa czy szpiega "pod skórą "). Kupiłam więc Windows 10 pro 32bit na płycie bootowalnej. W wierszu poleceń z poziomu naprawy systemu sformatowalam cały dysk. Wszystko szło jak po maśle dopóki nie chciałam przypisać litery do partycji primery. Wyskoczyła informacja, że wolumin jest zbyt duży żeby go sformatowac. Wyszłam poleceniem z wiersza polecen i chciałam przejść do kolejnych krokow ale instalator nie chciał przepuścić mnie dalej. Po jego opuszczeniu i restarcie komputera wyskakuje mi teraz na czarnym tle informacja o błędzie 0xc0000098. Płyta bootowalna nie uruchamia się. Laptop ja czyta ale ostatecznie nie może uruchomić. Po dłuższym czasie migania spacji na czarnym tle pojawia się informacja:
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.
Wkladalam plyte bootowalna z Windows 10, poprzednia, która mam zainstalowaną na komputerze stacjonarnym, Windows 7 , stworzyłam bootowalnego pendrive. Wszystko nieskutecznie. W biosie jest ustawienie boot w kolejności - cd/DVD, urządzenia zewnętrzne, dysk twardy, Internet. Próbowałam też ustawień cd/DVD, dysk twardy, urządzenia zewnętrzne, Internet
Bardzo proszę o merytoryczną pomoc. Pomoc w serwisie nie jest oplacalna w przypadku tego sprzętu a nowy kosztuje niemało