• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przejście na inną stronę z wykonaniem funkcji

Object Storage Arubacloud
+1 głos
571 wizyt
pytanie zadane 25 marca 2021 w HTML i CSS przez Billy Użytkownik (680 p.)
edycja 25 marca 2021 przez Billy

Hej,

Sprawa wygląda następująco - mam dwie strony (na projekt szkolny) - główną i podstronę, na której za pomocą navbar'a przełączam pokazywane elementy (trick z display:none;). Problem jest jedynie taki, że po przejściu z głównej strony na podstronę otwiera się domyślnie ustawiony div (bo jeden z nich ma display: block;, a reszta jest niewidoczna). Ja chciałbym osiągnąć coś takiego, że po kliknięciu przycisku na stronie głównej, przeniesie mnie na podstronę i W ZALEŻNOŚCI OD KLIKNIĘTEJ ZAKŁADKI NA STRONIE GŁÓWNEJ wykona się funkcja odkrywająca daną zakładkę. Czy takie coś jest możliwe?

Jestem w tym nieco zielony, więc może porywam się na dużo, ale do odważnych świat należy, nie? :P

P.S. Jeszcze jedna sprawa, ale to takie doszlifowanie tylko tej strony - czy da się ustawić transition na te pojawiające się elementy, żeby nie wyskakiwały jak pół du*y zza krzaka? :D

KOD

v18 linia: moja próba zaimplementowania tego rozwiązania, niezbyt udana :/

<!DOCTYPE html>
<html lang="pl">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <title>Bezpieczeństwo</title>
    <link rel="stylesheet" href="style.css">
<link rel="preconnect" href="https://fonts.gstatic.com">
<link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Teko:wght@600&display=swap" rel="stylesheet">
<link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Press+Start+2P&display=swap" rel="stylesheet">
<link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Bungee&display=swap" rel="stylesheet">
</head>
<body>
    <div class="background">
        <div class="main">
            <div class="to_center">
                <h1><a href="#">BEZPIECZEŃSTWO <br>I OCHRONA DANYCH</a></h1>
                <ul>
                    <a href="podstrona.html javascript:podmiana('s1');"><li>CYBERPRZEMOC</li></a>
                    <a href="podstrony.html"><li>WIRUSY</li></a>
                    <a href="podstrony.html"><li>PORADY</li></a>
                    <a href="podstrony.html"><li>ZABEZPIECZENIA</li></a>
                </ul>
            </div>
        </div>
    </div>
</body>
</html>

 

vPodświetlona linia 13 to właśnie funkcja do wykonania:


<!DOCTYPE html>
<!-- Animation created By CodingNepal -->
<html lang="pl" dir="ltr">
  <head>
    <meta charset="utf-8">
    <title> Cyberbezpieczeństwo </title>
    <link rel="stylesheet" href="style2.css">
    <link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/5.15.3/css/all.min.css"/>
    <link rel="preconnect" href="https://fonts.gstatic.com">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Bungee&display=swap" rel="stylesheet">
    <link href="https://fonts.googleapis.com/css2?family=Teko:wght@600&display=swap" rel="stylesheet">
    <script type="text/javascript">
      function podmiana(co) {
        console.log("lol");
        var ile = 4;/*document.getElementById("wybor").options.length;*/
        for(var i=1; i<=ile; i++) {
          var ktora = "s"+i;
          if(ktora == co) {
            document.getElementById(ktora).style.display = "block";} 
          else if(ktora != co) {
          document.getElementById(ktora).style.display = "none";}
        }
      }
      </script>
  </head>
  <body>

    <div class="logo_and_nav">
      <h1><a href="index.html">BEZPIECZEŃSTWO I OCHRONA DANYCH</a></h1>
      <div class="wrapper">
        <nav>
          <input type="radio" name="tab" id="violence" checked>
          <input type="radio" name="tab" id="viruses">
          <input type="radio" name="tab" id="advice">
          <input type="radio" name="tab" id="security">
          <label onClick="podmiana('s1');" for="violence" class="violence"><a  href="#"><i class="fas fa-lock"></i>Cyberprzemoc</a></label>
          <label onClick="podmiana('s2');" for="viruses" class="viruses"><a href="#"><i class="far fa-comment"></i>Wirusy</a></label>
          <label onClick="podmiana('s3');" for="advice" class="adivice"><a href="#"><i class="fas fa-fist-raised"></i>Porady</a></label>
          <label onClick="podmiana('s4');" for="security" class="security"><a href="#"><i class="fas fa-skull"></i>Zabezpieczenia</a></label>
          <div class="tab"></div>
        </nav>
      </div>
    </div>
    <div class="slajd">
      <div id="s1">
        <h2> Cyberprzemoc </h2>
        <p>Przykrym zjawiskiem, z jakim możesz spotkać się podczas użytkowania komunikatora jest cyberprzemoc, czyli zagrożenie polegające na wyrządzaniu krzywdy przez ludzi złośliwych i ordynarnych. Do takich działań zalicza się m.in. wyzywanie, straszenie, czy poniżanie kogoś w Internecie. Może to odbywać się na przykład poprzez robienie komuś zdjęć bez jego zgody, a następnie publikowanie ich i rozsyłanie w sieci. Umieszczone w sieci zdjęcie, przedstawiające wydarzenie niemiłe dla osoby na nim uwiecznionej, opatrzone złośliwymi komentarzami, rodzi w niej poczucie upokorzenia i bezradności. </p>
      </div>
      <div id="s2">
        <h2> Wirusy </h2>
        <p>Wirusy też są złośliwe Korzystając z komputera z dostępem do Internetu, jesteś narażony na ściągnięcie tzw. wirusów, czyli programów mających, w założeniu ich autora, uszkodzić twój komputer. Mogą one skasować dane, wyłączyć komputer, odgrywać niepożądane dźwięki, spowodować wolniejszą pracę komputera, kraść informacje znajdujące się na dysku. Jednym z groźnych wirusów jest wirus nazwany koniem trojańskim, będący programem śledzącym twoje działania i pozwalający na kontrolowanie twojego komputera innym osobom. Drugim, równie popularnym wirusem, jest tzw. robak, czyli program tworzący własne kopie. Jego działanie skutkuje, przede wszystkim, zmniejszaniem na dysku miejsca, które możesz wykorzystać na swoje potrzeby.</p>
      </div>
      <div id="s3">
        <h2> Porady </h2>
        <div class="col_1">
          <p><h3>Nie ufaj osobom poznanym w sieci! </h3>Nigdy nie można w 100% zaufać komuś poznanemu w sieci. Nie spotykaj się z osobami poznanymi w internecie. O propozycjach spotkania od internetowych znajomych informuj rodziców.</p>
          <p><h3>Zadbaj o swój wizerunek. </h3>Jeśli publikujesz w sieci swoje zdjęcia, zadbaj, by widzieli je tylko Twoi znajomi. Nie umieszczaj w sieci zdjęć, które mogą Ci zaszkodzić dziś lub za jakiś czas.</p>
          <p><h3>Korzystaj z umiarem z internetu! </h3>Zbyt długie korzystanie z komputera, tabletu czy smartfona może zaszkodzić Twojemu zdrowiu i pogorszyć kontakty ze znajomymi.</p>
        </div>
        <div class="col_2">
          <p><h3>Chroń swoją prywatność!</h3>Nie podawaj swoich danych osobowych, takich jak: imię, nazwisko, numer telefonu czy adres domowy.</p>
          <p><h3>Szanuj innych w sieci! </h3>Pamiętaj, by traktować innych z szacunkiem. Swoje zdanie wyrażaj, nie obrażając nikogo. Nie reaguj agresją na agresję.</p>
          <p><h3>Mów, jeśli coś jest nie tak! </h3>W sytuacji, kiedy ktoś lub coś Cię w internecie zaniepokoi lub wystraszy, koniecznie opowiedz o tym rodzicom lub innej zaufanej osobie dorosłej. Możesz w takiej sytuacji skontaktować się z Telefonem Zaufania dla Dzieci i Młodzieży, dzwoniąc pod bezpłatny numer 116 111.</p>
        </div>
      </div>
      <div id="s4">
        <h2> Zabezpieczenia </h2>
        <h3>Jak chronić swoje dane osobowe?</h3>
        <ul>
          <li>Uważaj na to co i komu udostępnisz o sobie w Internecie</li>
          <li>Nie zostawiaj dokumentów w zastaw</li>
          <li>Nie podawaj danych przez telefon</li>
          <li>Uważaj na różne formularze, poprzez które udostępniasz dane</li>
          <li>Nie wyrzucaj danych na śmietnik, dopóki ich nie zniszczysz</li>
          <li>Usuwaj trwale dane z nośników</li>
          <li>Używaj programów chroniących komputer</li>
        </ul>
        </div>
    </div>
</body>
</html>

 

body{
    background-color: rgb(34, 34, 34);
    padding: 0;
    margin: 0;
    overflow: hidden;
}
.main{
    display: flex;
    height: 100vh;
    align-items: center;
    justify-content: center;
    overflow: hidden;
}
.background{
    position: relative;
}
.background:after {
    content : "";
    display: block;
    position: absolute;
    top: 0;
    left: 0;

    background-image: url("https://www.armytimes.com/resizer/f8leEneOMG7mTS4vucX_Uyiu0bU=/1200x0/filters:quality(100)/arc-anglerfish-arc2-prod-mco.s3.amazonaws.com/public/YU7KHDITR5HJ7IDCT7ZH5OVLFM.jpg");
    background-size: 100% 130vh;
    background-position: 0px -130px;

    width: 100%;
    height: 100%;
    opacity : 0.8;
    z-index: -1;
}
.to_center{
    opacity: 1;
}

h1{
    font-family: 'Teko', sans-serif;
    font-size:100px;
    margin-bottom: 50px;
    line-height: 100px;
    color: red;
    text-align: center;
    margin-top: 0px;
    text-shadow:
    1px 1px 100px rgba(0, 0, 0, 0.5),
    -1px -1px 100px rgba(0, 0, 0, 0.5),
    -1px 1px 100px rgba(0, 0, 0, 0.5),
    1px -1px 100px rgba(0, 0, 0, 0.5);
}

h1 > a{
    text-decoration: none;
    color: red;
}

ul{
    padding: 0;
    display: flex;
    justify-content: center;
}

li{
    width: 250px;
    height: 50px;
    margin: 20px;
    float: left;
    border: solid 4px rgb(255, 0, 0);
    border-radius: 7px;
    list-style-type: none;
    color: white;
    display: flex;
    align-items: center;
    justify-content: center;

    
    transition: all 0.5s ease-in-out;
    overflow: hidden;
    position: relative;
}

/*CIEMNE TŁO NA PRZYCISKACH*/
li::after{
    background-color: rgba(0, 0, 0, 0.5);
    content: "";
    position: absolute;
    top: 50%;
    left: 50%;
    width: 200%;
    height: 200%;
    z-index: -2;
    transform: translate(-50%,-50%);
}

/*ANIMACJA PRZYCISKU*/
li::before{
    background-color:red;
    content: "";
    position: absolute;
    top: 50%;
    left: 50%;
    width: 0;
    height: 200%;
    z-index: -1;
    transform: translate(-50%,-50%);
    
    transition: all 0.5s ease;
}
li:hover::before{
    width: 150%;
}

ul > a{
    text-decoration: none;
    color: white;
    font-family: 'Bungee', cursive;
    font-size: 20px;
    z-index: 5;
}
@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Poppins:400,500,600,700&display=swap');
body{
  margin: 0;
  padding: 0;
  box-sizing: border-box;
  font-family: 'Poppins', sans-serif;
}
html,body{
  /* display: grid;
  height: 100%;
  place-items: center;
  text-align: center; */
  background: linear-gradient(25deg, rgba(251,3,3,1) 0%, rgba(29,29,29,1) 81%);
  background-repeat: no-repeat;
  height: 100vh;
}
.logo_and_nav{
  display: grid;
  height: 25%;
  place-items: center;
  text-align: center;
}
h1{
  font-family: 'Teko', sans-serif !important;
  font-size: 80px;
  margin-bottom: 0px;
  line-height: 100px;
  color: rgb(235, 26, 26);
  text-align: center;
  margin-top: 20px;
  text-shadow:
  1px 1px 15px rgba(0, 0, 0, 0.5),
  -1px -1px 15px rgba(0, 0, 0, 0.5),
  -1px 1px 15px rgba(0, 0, 0, 0.5),
  1px -1px 15px rgba(0, 0, 0, 0.5);
}
h1 > a{
  text-decoration: none;
  color: rgb(235, 26, 26);
}

.wrapper{
  user-select: none;
  height: 60px;
  width: 900px;
  background: rgb(41, 41, 41);
  line-height: 60px;
  border-radius: 50px;
  box-shadow: 0 5px 10px rgba(0,0,0,0.4);
}
.wrapper nav{
  position: relative;
  display: flex;
}
.wrapper nav label{
  flex: 1;
  width: 100%;
  z-index: 1;
  cursor: pointer;
}
.wrapper nav label a{
  position: relative;
  z-index: -1;
  color: #e4e4e4;
  font-size: 20px;
  font-weight: 500;
  text-decoration: none;
  transition: color 0.6s ease;
  font-family: 'Bungee', cursive;
  font-size: 19px;
}
.wrapper nav #violence:checked ~ label.violence a,
.wrapper nav #viruses:checked ~ label.viruses a,
.wrapper nav #advice:checked ~ label.advice a,
.wrapper nav #security:checked ~ label.security a{
  color: #fff;
}
.wrapper nav label a i{
  font-size: 25px;
  margin: 0 7px;
}
.wrapper nav .tab{
  position: absolute;
  height: 100%;
  width: 25%;
  left: 0;
  bottom: 0;
  z-index: 0;
  border-radius: 50px;
  background: linear-gradient(45deg, #db0d0d 20%,#000 80%);
  transition: 0.5s cubic-bezier(0.68, -0.55, 0.265, 1.55);
  /* transition: 0.4s ease-in-out; */
}

.wrapper nav #violence:checked ~ .tab
{
  left: 0%;
}

.wrapper nav #viruses:checked ~ .tab
{
  left: 25%;
}
.wrapper nav #advice:checked ~ .tab
{
  left: 50%;
}
.wrapper nav #security:checked ~ .tab
{
  left: 75%;
}
/*
.wrapper nav #violence:hover ~ .tab
{
  left: 0% !important;
}
.wrapper nav #viruses:hover ~ .tab
{
  left: 25% !important;
}
.wrapper nav #advice:hover ~ .tab
{
  left: 50% !important;
}
.wrapper nav #security:hover ~ .tab
{
  left: 75% !important;
}
*/

.wrapper nav input{
  display: none;
}

/****************** SLAJDY  *****************/
.slajd{
  text-align: center;
  color: white;
  width: 100%;
  margin-top: 5px;
}
h2{
  font-size: 60px;
  margin-bottom: 15px;
  margin-top: 10px;
  column-span: all;
}
#s3 {
  display: block;
}
#s2,#s1,#s4 {
  display: none;
}


#s1, #s2, #s4{
  width: 60%;
  font-size: 23px;
  align-items: center;
  margin: auto;
  transition: 0.1s ease-in-out;
}

#s3{
  /* columns: 350px 2;
  align-items: center; */
  position: relative;
}
p{
  /* border: 1px solid black; */
  margin-top: 0;
  margin: 5px;
}

h3{
  margin-bottom: 7px;
}
.col_1 > h3{
  text-align: right;
} 
.col_1, .col_2{
  width: 33%;
  display: inline-block;
  text-align: justify;
}

.col_1{
  position: absolute;
  left: 10%;
}
.col_2{
  position: absolute;
  left: 55%;
}

#s4 ul{
  list-style: none;
}

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 26 marca 2021 przez VBService Ekspert (252,660 p.)
wybrane 26 marca 2021 przez Billy
 
Najlepsza

Moja propozycja  wink  (użyłem: Window.location.search)

glowna.html

<h1><a href="#">BEZPIECZEŃSTWO <br>I OCHRONA DANYCH</a></h1>
<ul>
    <li><a href="podstrona.html?s=1">CYBERPRZEMOC</a></li>
    <li><a href="podstrona.html?s=2">WIRUSY</a></li>
    <li><a href="podstrona.html?s=3">PORADY</a></li>
    <li><a href="podstrona.html?s=4">ZABEZPIECZENIA</a></li>
</ul>

podstrona.html

<style>
  div[id*="s"] {
    display: none;
  }
</style>

<body>
<div id="s1">
  <h2> Cyberprzemoc </h2>
  <p>Przykrym zjawiskiem, z jakim możesz spotkać się podczas użytkowania komunikatora jest cyberprzemoc, czyli zagrożenie polegające na wyrządzaniu krzywdy przez ludzi złośliwych i ordynarnych. Do takich działań zalicza się m.in. wyzywanie, straszenie, czy poniżanie kogoś w Internecie. Może to odbywać się na przykład poprzez robienie komuś zdjęć bez jego zgody, a następnie publikowanie ich i rozsyłanie w sieci. Umieszczone w sieci zdjęcie, przedstawiające wydarzenie niemiłe dla osoby na nim uwiecznionej, opatrzone złośliwymi komentarzami, rodzi w niej poczucie upokorzenia i bezradności. </p>
</div>
<div id="s2">
  <h2> Wirusy </h2>
  <p>Wirusy też są złośliwe Korzystając z komputera z dostępem do Internetu, jesteś narażony na ściągnięcie tzw. wirusów, czyli programów mających, w założeniu ich autora, uszkodzić twój komputer. Mogą one skasować dane, wyłączyć komputer, odgrywać niepożądane dźwięki, spowodować wolniejszą pracę komputera, kraść informacje znajdujące się na dysku. Jednym z groźnych wirusów jest wirus nazwany koniem trojańskim, będący programem śledzącym twoje działania i pozwalający na kontrolowanie twojego komputera innym osobom. Drugim, równie popularnym wirusem, jest tzw. robak, czyli program tworzący własne kopie. Jego działanie skutkuje, przede wszystkim, zmniejszaniem na dysku miejsca, które możesz wykorzystać na swoje potrzeby.</p>
</div>
<div id="s3">
  <h2> Porady </h2>
  <div class="col_1">
    <p><h3>Nie ufaj osobom poznanym w sieci! </h3>Nigdy nie można w 100% zaufać komuś poznanemu w sieci. Nie spotykaj się z osobami poznanymi w internecie. O propozycjach spotkania od internetowych znajomych informuj rodziców.</p>
  <p><h3>Zadbaj o swój wizerunek. </h3>Jeśli publikujesz w sieci swoje zdjęcia, zadbaj, by widzieli je tylko Twoi znajomi. Nie umieszczaj w sieci zdjęć, które mogą Ci zaszkodzić dziś lub za jakiś czas.</p>
<p><h3>Korzystaj z umiarem z internetu! </h3>Zbyt długie korzystanie z komputera, tabletu czy smartfona może zaszkodzić Twojemu zdrowiu i pogorszyć kontakty ze znajomymi.</p>
</div>
<div class="col_2">
  <p><h3>Chroń swoją prywatność!</h3>Nie podawaj swoich danych osobowych, takich jak: imię, nazwisko, numer telefonu czy adres domowy.</p>
<p><h3>Szanuj innych w sieci! </h3>Pamiętaj, by traktować innych z szacunkiem. Swoje zdanie wyrażaj, nie obrażając nikogo. Nie reaguj agresją na agresję.</p>
<p><h3>Mów, jeśli coś jest nie tak! </h3>W sytuacji, kiedy ktoś lub coś Cię w internecie zaniepokoi lub wystraszy, koniecznie opowiedz o tym rodzicom lub innej zaufanej osobie dorosłej. Możesz w takiej sytuacji skontaktować się z Telefonem Zaufania dla Dzieci i Młodzieży, dzwoniąc pod bezpłatny numer 116 111.</p>
</div>
</div>
<div id="s4">
  <h2> Zabezpieczenia </h2>
  <h3>Jak chronić swoje dane osobowe?</h3>
  <ul>
    <li>Uważaj na to co i komu udostępnisz o sobie w Internecie</li>
    <li>Nie zostawiaj dokumentów w zastaw</li>
    <li>Nie podawaj danych przez telefon</li>
    <li>Uważaj na różne formularze, poprzez które udostępniasz dane</li>
    <li>Nie wyrzucaj danych na śmietnik, dopóki ich nie zniszczysz</li>
    <li>Usuwaj trwale dane z nośników</li>
    <li>Używaj programów chroniących komputer</li>
  </ul>
</div>
</body>

<script>
  window.onload = () => {
    //console.log(window.location.search);
    if (window.location.search.split('?').length > 1) {
      const co = window.location.search.split('?')[1].split('=')[1];
      podmiana(co);
    }
  }

  function podmiana(co) {
    // const ile = document.querySelectorAll('div[id*="s"]').length;
    const ile = 4;

    for (var i=1; i<=ile; i++) {
      let ktora = `s${i}`;
      if (ktora == `s${co}`) {
        document.getElementById(ktora).style.display = 'block';
      } else {
        document.getElementById(ktora).style.display = 'none';
      }
    }
  }   
</script>

Możesz zamienić

const ile = 4;

na

const ile = document.querySelectorAll('div[id*="s"]').length;

wtedy dodajesz kolejne <div id="s..."> ... </div>, ile będzie "automatycznie" uaktualniana

 

 

Tu masz błąd

<ul>
  <a href="podstrona.html javascript:podmiana('s1');"><li>CYBERPRZEMOC</li></a>
  <a href="podstrony.html"><li>WIRUSY</li></a>
  <a href="podstrony.html"><li>PORADY</li></a>
  <a href="podstrony.html"><li>ZABEZPIECZENIA</li></a>
</ul>

ewentualny kod html może się znajdywać w "środku" znaczka <li>

<ul>
  <li><a href="podstrona.html javascript:podmiana('s1');">CYBERPRZEMOC</a></li>
  <li><a href="podstrony.html">WIRUSY</a></li>
  <li><a href="podstrony.html">PORADY</a></li>
  <li><a href="podstrony.html">ZABEZPIECZENIA</a></li>
</ul>

 

komentarz 26 marca 2021 przez Billy Użytkownik (680 p.)
edycja 26 marca 2021 przez Billy

Faktycznie, teraz wszystko działa :D
O tej funkcji nie wiedziałem, więc na pewno coś do poczytania będzie ;)

Dodatkowo musiałem usunąć z argumentu przekazywanemu onclickowi "s", bo twój kod sam już dodawał "s" i na załadowanie strony działał perfekcyjnie, a później nic nie wyświetlał (bo argument był przekazywany jako "ssLICZBA", a takiego if'a nie miałem).

Bardzo ciekawe rozwiązanie, muszę w końcu dojść do tego jQuery i poczytać o nim, bo wygląda naprawdę ciekawie ;P

Dzięki wielkie laugh

P.S. A miałbyś może pomysł na mojego poprzedniego P.S.'a? (zaaplikowanie animacji gdy przełączam tym navbarem na podstronie?) Żeby to tak nie wyskakiwało nagle :P Bo nie jestem pewny, czy na display'a można nałożyć transition

1
komentarz 26 marca 2021 przez VBService Ekspert (252,660 p.)
edycja 26 marca 2021 przez VBService

Chodzi Tobie o ten kawałek  wink

`s${i}` i `s${co}`

to nie jest jquery, to jest "czysty" javascript a ten zapis to: String Interpolation

1
komentarz 26 marca 2021 przez VBService Ekspert (252,660 p.)

@Billy,

P.S. A miałbyś może pomysł na mojego poprzedniego P.S.'a? (zaaplikowanie animacji gdy przełączam tym navbarem na podstronie?) Żeby to tak nie wyskakiwało nagle :P Bo nie jestem pewny, czy na display'a można nałożyć transition

Transitions on the CSS display property

1
komentarz 26 marca 2021 przez Billy Użytkownik (680 p.)

@VBService,

to nie jest jquery, to jest "czysty" javascript a ten zapis to: String Interpolation

O popatrz, a myślałem że znaki "$" zarezerwowane są dla jQuery :P No to część skryptowa u mnie leży, będzie do podszkolenia ;)

 Transitions on the CSS display property

Właśnie wcześniej trafiłem na tą stronę, ale nie mogłem tam znaleźć nic dla siebie. Jednak połączenie dodawania/usuwania klas razem z keyframes'ami  załatwiło robotę :P

Jeszcze raz serdecznie za wszystko dziekuję :3 laughheart

0 głosów
odpowiedź 26 marca 2021 przez krissto7 Gaduła (3,100 p.)
Na pewno można coś takiego zrobić za pomocą Expressa i np. pug(html z użyciem jsa) , idąc po najmniejszej lini oporu to nie wiem czy można coś takiego zrobić za pomocą samego jsa,cssa/htmla , sam jesteś ciekawy. Według mnie skoro jest to odrębna strona , która nie współpracuje w żaden sposób z inna stroną to nie wiem czy można coś takiego zrobić , myślałem nad podpięciem takiego samego skryptu odpowiadającego za aktywny wyświetlany element do tej podstrony i strony , ale co z tego jak będąc na stronie głównej , to w żadnym stopniu nie wpływamy na podstronę , sam chętnie podsłucham bardziej doświadczonych kolegów :)
komentarz 26 marca 2021 przez Billy Użytkownik (680 p.)
edycja 26 marca 2021 przez Billy

Ja właśnie wpadłem na pomysł, żeby klikając w kategorię na stronie głównej przekazać argument na podstronę, i na wstępie od razu wywołać tą funkcję do zmiany obecnie wyświetlanej zakładki, ale nie wiem czy da się tak przekazywać argumenty, hmmm enlightened

P.S. Kolega rozwiązał wyżej ^

Podobne pytania

+1 głos
5 odpowiedzi 3,443 wizyt
pytanie zadane 9 sierpnia 2016 w HTML i CSS przez R.orlinski Mądrala (5,490 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 322 wizyt
pytanie zadane 21 listopada 2015 w PHP przez niezalogowany
0 głosów
0 odpowiedzi 290 wizyt
pytanie zadane 20 października 2022 w Inne języki przez tonn204 Mądrala (7,440 p.)

92,549 zapytań

141,392 odpowiedzi

319,519 komentarzy

61,935 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...