• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Tworzenie reklam internetowych

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
495 wizyt
pytanie zadane 23 sierpnia 2015 w Offtop przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)
Cześć, mam pytanie. Czy ktoś może wie jak tworzy się reklamy internetowe? Chodzi mi o to, żeby przyciągały oko. Często widzę reklamy na których coś się porusza. Mógłby ktoś mi wytłumaczyć jak taką reklamę stworzyć i jak ją umieścić na stronie internetowej?

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 23 sierpnia 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

Reklama może być normalnym banerem, czy to statycznym, jako plik graficzny, czy dynamicznym, jako animacja flashowa. Umieszczenie takiej reklamy to wpisanie odpowiedniego kodu HTML. Jeśli chcesz, aby twoja reklama nie była tylko na twojej stronie, to polecam zainteresować się jakimś pośrednikiem, np. Google AdWords: https://www.google.pl/adwords/.

0 głosów
odpowiedź 4 września 2018 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
To zależy, my dostarczamy narzędzia do kreowania reklam na naszych serwisach :).

A tak masz jeszcze DFP,  Partner-Content, Stream-Content, Programatica, (jak dobrze pamiętam)  oraz exponea, każda z tych platform daje jakieś narzędzia do wrzucania reklam, niektóre również do kreowania, ale tu mówimy gdy reklama.kampania idzie do wielu serwisów, są testy A/B, targeting bla bla...

Ale tak jak mówił Patrycjesz wystarczy HTML-a dodać i już Ci działa.

Jednakże, jak chcesz się trochę pobawić, to polecam exponea (parę banerów sponsoringów na tym już napisałem), jeśli nie masz zamiaru ukierunkować na targeting itp.
0 głosów
odpowiedź 30 maja 2019 przez Greta342 Nowicjusz (220 p.)

Reklama to główny czynnik, który pozwoli na zwiększenie popularności twojej strony. Dlatego warto poświęcić jej dużo czasu. Można znaleźć masę poradników w internecie. Dwiema podstawowymi rzeczami jest kolorystyka w reklamie oraz to w jaki sposób chcesz dotrzeć do odbiorcy. Najpierw skup się na tych dwóch rzeczach, a potem drobnymi kroczkami zajmiesz się resztą.

Podobne pytania

+1 głos
6 odpowiedzi 557 wizyt
pytanie zadane 16 listopada 2015 w Offtop przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 71 wizyt
pytanie zadane 25 marca 2020 w HTML i CSS przez fff Gaduła (3,950 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 249 wizyt
pytanie zadane 14 września 2017 w Sieci komputerowe, internet przez KonDZIKs Bywalec (2,850 p.)

93,335 zapytań

142,328 odpowiedzi

322,406 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...