dodaj kod proszę ...
będzie nam łatwiej....
polecam serdecznie Ci CodPen do ładowania kodu jest bardzo wygodny ...
@Konrad Segelyn, Skoro cała strona jest w języku angielskim to
na
Wiem o tym , jeszcze robię te stronę i nie pozmieniałem wszystkiego na angielskie lub uniwersalne nazwy, a te to pozostałości z wczesnych wersji.
I tak, wiem, że powinno się zawsze używać prawidłowych i odpowiednich nazw.
@Konrad Segelyn,
Zmień to
<input size="26" type="text" name="fraza" value="<?php if($fraza!=NULL){echo $fraza;} elseif($fraza == NULL) {echo 'Wpisz coś!';}?>" />
<input size="26" type="text" name="fraza" placeholder="Wpisz coś!" value="<?php echo $fraza; ?>" />
i zamień
<?php $fraza=$_GET['fraza']; $opis='' ?> na <?php $fraza=(empty($_GET['fraza'])) ? '' : $_GET['fraza']; $opis='' ?>
możesz "ostylować" placeholder
input[type="text"]::placeholder { /* Twój kod css */ } input[type="text"]::-webkit-input-placeholder { /* Twój kod css */ } input[type="text"]:-ms-input-placeholder { /* Twój kod css */ }
[ <input> placeholder Attribute ] [ PHP empty() Function ]
Dzięki za poprawki kodu. Szczerze mówiąc to nie potrafię jeszcze zbyt dobrze posługiwać się językami do budowy stron internetowych, bo pisałem z kolegami od dawna bota indeksującego i oceniającego strony a teraz wypadałoby jakiś front-end do tego zrobić.
93,442 zapytań
142,433 odpowiedzi
322,685 komentarzy
62,803 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj