• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przewijanie nie działa na mojej stronie www

Object Storage Arubacloud
+1 głos
653 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2021 w HTML i CSS przez essakwadratowa Początkujący (360 p.)
Witam

Zrobiłem stronę internetową ale nie działa scroll i nie pojawia się pasek przewijania. Nie wiem o co chodzi i próbowałem sposobów z internetu ale nie działają.

Link do strony: http://vps-740714b1.vps.ovh.net/

Pozdrawiam Serdecznie
komentarz 16 marca 2021 przez niezalogowany

dodaj kod proszę ...

będzie nam łatwiej....wink

komentarz 16 marca 2021 przez essakwadratowa Początkujący (360 p.)
Proszę

PHP i html : http://ntpd.eu/204GO

css: http://ntpd.eu/7lqeY
komentarz 16 marca 2021 przez niezalogowany

polecam serdecznie Ci CodPen do ładowania kodu jest bardzo wygodny ...winkyes

komentarz 16 marca 2021 przez VBService Ekspert (253,280 p.)

@Konrad Segelyn, Skoro cała strona jest w języku angielskim to  wink

na 

komentarz 16 marca 2021 przez essakwadratowa Początkujący (360 p.)

Wiem o tym laugh, jeszcze robię te stronę i nie pozmieniałem wszystkiego na angielskie lub uniwersalne nazwy, a te to pozostałości z wczesnych wersji.

I tak, wiem, że powinno się zawsze używać prawidłowych i odpowiednich nazw.

komentarz 16 marca 2021 przez VBService Ekspert (253,280 p.)

@Konrad Segelyn, 

Zmień to

<input size="26" type="text" name="fraza" value="<?php if($fraza!=NULL){echo $fraza;} elseif($fraza == NULL) {echo 'Wpisz coś!';}?>" />

na wink

<input size="26" type="text" name="fraza" placeholder="Wpisz coś!" value="<?php echo $fraza; ?>" />

i zamień

<?php
$fraza=$_GET['fraza'];
$opis=''
?>

na 

<?php
$fraza=(empty($_GET['fraza'])) ? '' : $_GET['fraza'];
$opis=''
?>

możesz "ostylować" placeholder

input[type="text"]::placeholder {
	/* Twój kod css */
}
input[type="text"]::-webkit-input-placeholder {
	/* Twój kod css */
}
input[type="text"]:-ms-input-placeholder
{
	/* Twój kod css */
}

<input> placeholder Attribute ]  [ PHP empty() Function ]

1
komentarz 16 marca 2021 przez essakwadratowa Początkujący (360 p.)

Dzięki za poprawki kodu. Szczerze mówiąc to nie potrafię jeszcze zbyt dobrze posługiwać się językami do budowy stron internetowych, bo pisałem z kolegami od dawna bota indeksującego i oceniającego strony a teraz wypadałoby jakiś front-end do tego zrobić.smiley

2 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 16 marca 2021 przez KamQiX Dyskutant (9,090 p.)
Nie ma scrolla, bo na elemencie div.results masz position: fixed.
1
komentarz 16 marca 2021 przez essakwadratowa Początkujący (360 p.)
Sprawdziłem, działa, dzięki wielkie za pomoc.
0 głosów
odpowiedź 16 marca 2021 przez Adrian3000 Nowicjusz (200 p.)
Hej,

z tego co widzę to masz małą zawartość strony i dlatego nie widzisz scroll'a. Zmniejsz okno to wtedy scroll się pojawi.

Pozdrawiam.
komentarz 16 marca 2021 przez essakwadratowa Początkujący (360 p.)
Witam

Mimo zmniejszenia rozmiaru okna nadal nie pojawia się scroll.
komentarz 16 marca 2021 przez Adrian3000 Nowicjusz (200 p.)
Nie wiem jakiej przeglądarki używasz, ale u mnie w firefox'ie zmniejszenie okna przeglądarki powoduje, że scroll się pojawia.
komentarz 16 marca 2021 przez essakwadratowa Początkujący (360 p.)
Używam też firefox'a, ale też sprawdzałem na edge'u i efekt taki sam. Sprawdzę jeszcze na innym komputerze albo zrobię restart.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 433 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 253 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 6,662 wizyt

92,565 zapytań

141,416 odpowiedzi

319,596 komentarzy

61,948 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...