• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy dobrze napisałem funkcje

Object Storage Arubacloud
+1 głos
189 wizyt
pytanie zadane 14 marca 2021 w C i C++ przez Krzysztof Juraszek Nowicjusz (230 p.)
edycja 14 marca 2021 przez Krzysztof Juraszek

Witam

Mam za zadnie napisać program,  w którym mam zmodyfikować dwie funkcje  unsigned toString(unsigned n, unsigned p, char* code); oraz bool isPalindrom(char* s, unsigned k);

cały program jest tu https://pastebin.com/tZCQXCrF Kod poprawiony

 wymyśliłem sobie ze funkcja isPalindrom będzie napisana tak


    std::string str = std::to_string(k);

    size_t size = str.size();
    std::string rev;  //pomocniczy 
    rev.reserve(size);
    for (size_t i = 0; i < size; ++i)
    {
        rev += str[size - i - 1];
    }
    if (rev == str)
    {
        return true;
    }
    else
    {
        return false;
    }

Ale to kompletnie nie działa  czy ktoś by mógł mi pomoc bo porostu nie umie grzebać w czyimś kodzie a muszę to zrobić bez większych modyfikacji programu. Kompletnie też nie wiem jak napisać funkcje unsigned toString

 

Bardzo prosze o pomoc

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 14 marca 2021 przez Krzysztof Juraszek Nowicjusz (230 p.)

inny mój pomysł na realizacje funkcji  isPalindrom

   char result[1024];
    toString(*s, k, result);
    std::string str = std::string(result);
    std::string rev = std::string(str.rbegin(), str.rend());
    return str == rev;

 

komentarz 14 marca 2021 przez NewEraOfPeace Gaduła (4,790 p.)
Twój? A nie przypadkiem Shaloma?
komentarz 14 marca 2021 przez Krzysztof Juraszek Nowicjusz (230 p.)
nie to c++
0 głosów
odpowiedź 14 marca 2021 przez Krzysztof Juraszek Nowicjusz (230 p.)
edycja 15 marca 2021 przez Krzysztof Juraszek
jestem w tarapatach czy ktoś mi pomoże
komentarz 14 marca 2021 przez Wiciorny Ekspert (270,110 p.)
pomoże*
1
komentarz 15 marca 2021 przez TOM_CPP Pasjonat (22,640 p.)
Może pomorze ale pomorze nie pomoże.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 101 wizyt
pytanie zadane 5 listopada 2020 w C i C++ przez Raelo Nowicjusz (190 p.)
–1 głos
3 odpowiedzi 467 wizyt

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...