• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Matura informatyka

0 głosów
680 wizyt
pytanie zadane 13 marca 2021 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez xGDDh Nowicjusz (150 p.)
Mam pytania dotyczące przeprowadzenia egzaminu z matematyki.

1. Czy zadanie z poleceniem nie narzucającym napisania programu mogę rozwiązać w różnych programach? Na przykład 5_1 w accessie a 5_2, 5_3 w excelu?

2. Odpowiedz wymaka zapisania w pliku wynik4.txt czy w realizacji w accessie mogę dojść na przykład do niedługiej tabeli  a odpowiedz RECZNIE ODSZUKAĆ i podać wynik w pliku txt, czy rozwiązanie powinno wychodzić jednoznacznie?

3. Jak wygląda proces samego przystąpienia do matury? Komputer jest już odpalony na wybranych programach?
komentarz 10 maja 2021 przez THEmasterSU Nowicjusz (100 p.)
Ja mam jeszcze pytanie, czy jeżeli w poleceniu z programem pisze że program ma zapisać odpowiedź w pliku to czy mogę zrobić to ręcznie? tzn. skopiować wynik z programu i wkleić do notatnika? Czy nie dostanę za to punktów?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 13 marca 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (90,270 p.)
edycja 14 marca 2021 przez SzkolnyAdmin
1. Tak, ale pamiętaj o zapisaniu w arkuszu nazw wszystkich plików. Najlepiej nazwij tak, jak podpunkty zadania.

2. Wynik daje ci kwerenda, rozwiązanie powinno być jednoznaczne, np. liczba rekordów spełniających dany warunek musi (kryteria oceny) być wynikiem kwerendy, a nie zostać policzona na podstawie wyświetlonej tabeli.

3. Oprogramowanie wybrałeś składając deklarację maturalną. Przed maturą masz czas na sprawdzenie prawidłowości działania sprzętu i programów (potwierdzasz to). Sam uruchamiasz komputer.
0 głosów
odpowiedź 13 marca 2021 przez Landu Stary wyjadacz (11,880 p.)
Zazwyczaj masz napisane w podsumowaniu coś typu:
- plik zawierający kod programu do zadania 5_2 itp.

Ja miałem po prostu kompa z zainstalowanymi programami, jakie zadeklarowałem.

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 238 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 895 wizyt
pytanie zadane 26 lutego 2023 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez qwert 100 Obywatel (1,250 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,259 wizyt

93,607 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,999 komentarzy

63,098 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...