• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

PEM cerificate with full chain

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
388 wizyt
pytanie zadane 9 marca 2021 w Bezpieczeństwo, hacking przez jms Nowicjusz (220 p.)

Witajcie, potrzebuję małej (wielkiej pomocy).

Potrzebuję wygenerować niniejszy certyfikat SSL:
PEM cerificate with full chain (certificate.crt + chain.crt + root.crt). Do tego trzeba mieć "Private key for PEM Certificate" osobno. Wydaje się proste, ale spędza mi sen z powiek. Te certyfikaty są wymagane do zainstalowania i przed instalowaniem aplikacji opartej na NGINX. Wszystko się dzieje na Ubuntu 18 z GUI. Próbowałem wszystkimi metodami, ale zawsze jakiś błąd wyskakuje, że jest niepoprawnie skonstruowany, zbudowany. Może dla was to będzie pestka. Ogólnie ta aplikacja korzysta z wielu domen. Powinien być w teorii Wildcard, ale wiadomo..Cena... Jednak wiem od producenta, że może być również samopodpisany certyfikat. Więc próbuję...

Byłbym wdzięczny za każdą odpowiedź. Takie odpowiedzi jak OPENSSL znam, próbowałem i nie pomogło, przynajmniej mnie, choć wiem, że pewnie tędy droga. Byłbym wdzięczny nie tylko za "gotowca", ale choćby za szczegółowe przybliżenie tematu, jakieś nakierowanie w tym temacie. Spędziłem masę czasu na różnych forach, ale na nic. Może kiedyś już to zrobiłem dobrze, ale nie zmieniłem może uprawnień na Ubuntu i nie dowiedziałem się, że zrobiłem dobrze.

Tak w skrócie: potrzebuję 4 certyfikatów:

• cert.crt - wildcard certificate for domain which specified as APP_DOMAIN
  • cert.key - private key without password for cert.crt
  • chain.crt - chaining certificate for cert.crt
  • root.crt - CA root certificate for chain

Pem'a już bym z tego sam zrobił może, ale nie wiem znowu co miałbym zrobić z "Private key for PEM Certificate".

Może ktoś z was ma jakieś pomysły? Będę niezmiernie wdzięczny :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 9 marca 2021 przez Lavaganza Użytkownik (660 p.)
wybrane 1 czerwca 2021 przez jms

Najlepsza
uzyj sobie CertBot najlepiej 30 sekund i po sprawie. nikt teraz juz nie kupuje i nie generuje takich rzeczy recznie

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 923 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 534 wizyt
pytanie zadane 15 grudnia 2019 w Bezpieczeństwo, hacking przez Proth Początkujący (310 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 246 wizyt
pytanie zadane 22 grudnia 2018 w Bezpieczeństwo, hacking przez Krzysio4224 Obywatel (1,690 p.)

92,979 zapytań

141,941 odpowiedzi

321,185 komentarzy

62,305 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...