• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Webowe API - Python

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
151 wizyt
pytanie zadane 9 marca 2021 w Python przez Merkav Nowicjusz (160 p.)
Dzień dobry,

pytanie pewnie będzie głupie, bo jestem bardzo początkujący.

Chciałem sobie zrobić ćwiczenie na API. Ściągnąć request i poćwiczyć. I nie wiem jak.Nie umie za bardzo znaleźć tego problemu w internacie. W sumie nawet nie wiem jak wyrazić swoje myśli. W ogóle chyba nie umiem korzystać z wiersza poleceń.
komentarz 9 marca 2021 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)

To... skonkretyzuj?

W ogóle chyba nie umiem korzystać z wiersza poleceń.

Tutoriala z ręki Ci tutaj nikt nie napisze :P Jest masa materiałów do tego.

W sumie nawet nie wiem jak wyrazić swoje myśli.

To się nad tym zastanów, a nie wylewaj myśli na żywo przy pisaniu pytania ;)

komentarz 9 marca 2021 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)

@Merkav, Dobrym pomysłem jest pokazanie co wpisujesz w konsole oraz co masz w kodzie. Nawet jeśli nie działa może nam pomóc w zrozumieniu na czym Ci zależy :) 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 9 marca 2021 przez niezalogowany

Nie chcę się wcinać ale jeśli wrócą Ci chęci... i dobrze trafiłem w spectrum Twoich myśli ?laugh zajrzyj do tego Gościa

Ma dar do tłumaczenia skomplikowanych i mniej skomplikowanych zagadnień ...wink

https://www.youtube.com/c/Coreyms/search?query=api

0 głosów
odpowiedź 9 marca 2021 przez Merkav Nowicjusz (160 p.)
Douzupełniam. Przepraszam, że jestem niekonkretny, ale pierwszy raz proszę ludzi w interrnetach o pomoc przy nauczę programowania (i się przy okazji uczę, że proszenie o pomoc to tez umiejętność).

Chcę zainstalować Reguests. Patrzę te wszystkie tutoriale how to install requests. Wszystko wygląda na proste, a mi nie wychodzi. Wpisuję w wierszu poleceń „-m pip install requests”. Odpowiedz: „Nazwa nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne...”.
komentarz 9 marca 2021 przez Nelson89 Dyskutant (7,720 p.)

Cześć,

Jaki system używasz?

W Pythonie możesz instalować moduły używając polecenia:

$ pip3 install <nazwa_modułu/pakietu>

lub

$ python3 -m install <nazwa modułu/pakietu>

Jak użyjesz poleceń bez 3, a masz zainstalowanego Python w wersji 2, to wtedy zostaną zainstalowane wersje pakietów dla Pythona w wersji 2 - będą niewidoczne gdybyś chciał ich użyć w Pythonie w wersji 3.

Może być tak, że nie będziesz mieć modułu pip. Wtedy musisz go sam zainstalować. Tutaj masz opis instalacji.

W skrócie, pobierasz plik get-pip.py i uruchamiasz go poleceniem:

$ python3 get-pip.py

Po tym powinno działać instalowanie pakietów z wykorzystaniem polecenia pip.

Pozdrawiam,

Nelson

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 2,939 wizyt
pytanie zadane 12 stycznia 2020 w Python przez Aqua Obywatel (1,950 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 485 wizyt
pytanie zadane 10 października 2020 w Python przez piotrkowskyyy Początkujący (280 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,596 wizyt
pytanie zadane 12 lipca 2020 w Python przez LogicznaLogika Nowicjusz (200 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...