• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

karta INTEL WI-FI 6 AX201 1600hz - router TL-WR740N - rozłącza

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
117 wizyt
pytanie zadane 8 marca 2021 w Sieci komputerowe, internet przez grzesiekk1 Nowicjusz (120 p.)
Cześć,
Od pewnego czasu borykam się z następującym problemem:
Posiadam laptopa marki ACER z kartą sieciową intel wi-fi 6 ax201 1600hz, która ma ewidentny problem z połączeniem się z siecią bezprzewodową. Do tej samej sieci podłączone jest dwa telefony i dwa inne laptopy i telewizor i na nich działa bez zarzutu, natomiast w tym komputerze przez ostatnie dni łączyła się wybiórczo (kiedy się jej zachciało, czasem po dwóch resetach komputera), a obecnie nie chce się połączyć wcale, a jedynie przy próbie jest komunikat " Klucz zabezpieczeń sieci jest niepoprawny. Ponów próbę".
Jak mogę rozwiązać ten problem?
Wpisuję na pewno dobre hasło, ponieważ próbowałem też pisać je w notatniku i kopiować...
Jest to trochę męczące i wkurzające. Z innymi sieciami łączy się raczej bez zarzutu - obecnie mam zrobiony hotspot z telefonu.

Co może zakłócać połączenie?

Proszę o pomoc

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 8 marca 2021 przez Wiciorny Ekspert (259,510 p.)
Co może zakłócać połączenie:
- pomieszczenie

- abonenci w twojej lokalizacji, sama lokalizacja

- abonent który dostarcza Ci internetu

- sposób połączenia, szybkość, przepustowość etc. :) sama karta... to tutaj ma marginalne znaczenie

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 102 wizyt
pytanie zadane 12 grudnia 2020 w Sieci komputerowe, internet przez Ewachomik Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 91 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 2,221 wizyt

91,786 zapytań

140,452 odpowiedzi

316,848 komentarzy

61,134 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...