• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nauka programowania

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
2,537 wizyt
pytanie zadane 8 marca 2021 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Maciuś963 Nowicjusz (140 p.)

Witam mam pytanie dotyczące drogi programowania w którą powinienem pójść. Mianowicie chciałbym się nauczyć języka HT,ML a następnie przejść do JavaScript. Posiadam wiedzę z kursów C++. Spotkałem się z opinią że kursy na kanale Pasja Informatyki niestety z biegiem lat straciły na swojej wartości. Czy macie do polecenia jakieś kursy lub książki z których mógłbym sie podszkolić. Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiamsmiley

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 8 marca 2021 przez niezalogowany

https://www.youtube.com/c/TheNetNinja/videos

https://www.youtube.com/channel/UC29ju8bIPH5as8OGnQzwJyA

Masa darmowe nauki i =>

Moim zdaniem z tymi Facetami można naprawdę daleko zajść...

Książki :

"Zrozumieć JavaScript. Wprowadzenie do programowania." Wydanie III Marijn Haverbeke 

"JavaScript. Interaktywne aplikacje webowe" Tomasz Sochacki

Powodzenia i Pozdrawiam winkyes

komentarz 11 marca 2021 przez Maciuś963 Nowicjusz (140 p.)

Dziękuję i również pozdrawiamsmiley

0 głosów
odpowiedź 9 marca 2021 przez DariuszZych Początkujący (260 p.)
Cześć, polecam sprawdzić interaktywne kursy dla początkujacych na codenga.pl podsyłam kurs htmla https://codenga.pl/products/fundamenty_html_level_1

Dziękuję i  pozdrawiamsmiley

–1 głos
odpowiedź 8 marca 2021 przez niezalogowany

Dziękuję i pozdrawiamsmiley

–3 głosów
odpowiedź 8 marca 2021 przez Szymczak_7 Obywatel (1,860 p.)
Kursy od mirosława zelenta nigdy nie były warte oglądania, były strasznie wybrakowane, a oprócz tego pokazywały wiele złych praktyk jak używanie using namespace std; czy mieszanie c z c++.
z javascripta ani html nie znam żadnych kursów, ale mogę polecić coś z c++ o ile angielski ci nie straszny:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLlrATfBNZ98dudnM48yfGUldqGD0S4FFb
komentarz 8 marca 2021 przez Wiciorny Ekspert (280,610 p.)

@Szymczak_7, no na bank rok ... tyle  wiedzy, wiesz co rok nawet w PRACY- W BIZNESIE :) to jest nic, to jest totalnie nic. 
Szczególnie biorąc pod uwagę :) ... język C/C++ gdzie ludzie po 2-3 latach mają dalej pewne problemy.
Więc dalej pokory.   I zgłaszaj dalej, bo ktoś Ci racjonalnie przedstawia fakty, a ty siejesz niepotrzebny zamęt tutaj. 

komentarz 8 marca 2021 przez Comandeer Guru (607,060 p.)

@Szymczak_7, @Whiskey_Taster i @Wiciorny – proszę się uspokoić i nie obrażać siebie nawzajem.

komentarz 8 marca 2021 przez Wiciorny Ekspert (280,610 p.)
z całym szacunkiem ale napisanie komuś prawdy to nie obraza, szczególnie że nie używam wulgaryzmów w kwesti jego osoby... a powiedzenie komuś, że się myli i jest niedoświadczony nie łamie regulaminu
komentarz 8 marca 2021 przez Whiskey_Taster Pasjonat (15,610 p.)

@Comandeer, przepraszam bardzo, ale w którym miejscu kogoś obrażam? To, co napisałem jest tylko stwierdzeniem faktu, pewną obserwacją, którą łatwo można wyciągnąć z całej rozmowy. I oczywiście, że moja wypowiedź ma wydźwięk negatywny o użytkowniku. Jednakże nigdzie nie ma zasady, że tak nie można. 

Tak samo nie widzę powodu, dla którego ja czy Wiciorny zostaliśmy zgłoszeni, bo w żadnej ze zgłoszonych naszych wypowiedzi nie ma niczego obelżywego. Fakt nieposiadania doświadczenia nie jest czymś złym, każdy go nie posiada na samym początku. Inną sprawą za to jest zachowywanie się nieadekwatnie do poziomu dyskusji, bo ma się pewne wrażenie posiadania jakiegoś doświadczenia.

Ja się nie obrażę, gdy ktoś mi wytknie błędy czy nazwie niedoświadczonym - bo tak jest :) 

4
komentarz 8 marca 2021 przez Comandeer Guru (607,060 p.)

z całym szacunkiem ale napisanie komuś prawdy

To, co napisałem jest tylko stwierdzeniem faktu

Nie mam zamiaru dyskutować, jeśli za prawdę czy stwierdzenie faktu uznajecie sformułowania typu:

naprawdę nawet daleko CI do rzetelnej wiedzy programistycznej, nie musze nawet sobie tego udowadniać

kogoś zapiekło 

rzucasz się 

To są treści obraźliwe. Tak samo jak wyciąganie dawnych pytań danej osoby i "dowodzenie" na ich podstawie czegokolwiek – to klasyczny przykład ataku ad hominem.

Jest różnica między stwierdzeniem "wydaje mi się, że masz małe doświadczenie, ponieważ […]", a "oj, coś cię chyba zapiekło, a wgl to się nie znasz, bo kiedyś nie wiedziałeś, co to this". 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 729 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 297 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 421 wizyt

93,379 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,534 komentarzy

62,737 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...