• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Słuchawki z mikrofonem Windows 10 - albo działa mikrofon albo słuchawki

0 głosów
627 wizyt
pytanie zadane 6 marca 2021 w Sprzęt komputerowy przez KosaTV Obywatel (1,260 p.)

Więc tak, kupiłem sobie nowe słuchawki Razer Kreken X Mercury, ale są one na jednego jacka. Wszystkie sterowniki są najnowsze, a słuchawki na innym urządzeniu działają (na telefonie były testowane - zarówno dźwięk jak i mikrofon), natomiast gdy podłączam je na przednim panelu do jacka, to pojawia się takie okienko:

Wyświetla je Oprogramowanie od mojej płyty głównej dotyczące karty dźwiekowej (audio).

I mam do wyboru jak widać Headphones, mic in, line in. Gdy wybiorę Headphones to dźwięk w słuchawkach działą ale mikrofon już nie i w panelu dźwięku jest tak:

Gdy wybiorę natomiast mic in, to działa tylko mikfon ale dźwięku nie słychać, a w panelu dźwięku wygląda to tak:

dlatego i zauważyłem, że gdy jest na headphones to dostępny jest speakers, a gdy przełączę na mic in to nie jest i przez to pewnie nie słyszę (w tedy przełącza się na Realtek Digital Output):

gdy jest headphones:

i gdy jest mic in

Proszę o pomoc możliwe, ale to tylko moje domysły, że komputer nie obsługuje jacka na speak i mic jednocześnie, i że może być potrzebna przejściówka.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 243 wizyt
pytanie zadane 1 października 2024 w Sprzęt komputerowy przez Nekudu Początkujący (480 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 768 wizyt
pytanie zadane 22 maja 2021 w Sprzęt komputerowy przez Kebab_Cienki Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 572 wizyt

93,607 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,999 komentarzy

63,097 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...