• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Nie mogę pozbyć się białych pasków na brzegach strony

Object Storage Arubacloud
0 głosów
885 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2021 w HTML i CSS przez Code_ Użytkownik (520 p.)
zamknięte 4 marca 2021 przez Code_

Witajcie,

ktoś wie jak usunąć te białe paski, które znajdują się na brzegach strony? Z góry dziękuję za odpowiedź.

 

komentarz zamknięcia: Otrzymałem odpowiedź
komentarz 4 marca 2021 przez Michał Kazula Pasjonat (19,540 p.)
Wklej kod CSS jak masz
komentarz 4 marca 2021 przez Code_ Użytkownik (520 p.)
.image

{

   width:100%;

   height:100%;

   

   padding-top: 20px;

}
komentarz 4 marca 2021 przez Michał Kazula Pasjonat (19,540 p.)
To cały kod?

Kod klękamy w sekcje {core}

Po co Ci ten padding?
komentarz 4 marca 2021 przez Code_ Użytkownik (520 p.)
<head>
<title>Cos fajnego</title>
<meta charset="utf8" />
<meta name="description" content="" />
<style>
.obrazek{
  height: 100%;
  width: 100%;
}

</style>

</head>
<body>


   <div class="obrazek"  >
<img src="red-dead-redemption-2-tapeta-3840x2160-2618_54.jpg" height="300px" width="1000px" />
   </div>





</body>


</html>

 

komentarz 4 marca 2021 przez Michał Kazula Pasjonat (19,540 p.)
Jeżeli masz dobrze sformatowany plik to nie powinno być problemów.

Ewentualnie grafika ma pasek.

Lub dodaj na info Marcin i padding top na 0

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 4 marca 2021 przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)
wybrane 4 marca 2021 przez Code_
 
Najlepsza
Znacznik body standardowo ma margines ;)

Spróbuj dopisać w CSS margines na 0 dla znacznika body ;)

Warto też stosować reset CSS aby pozbyć się problemów z domyślnymi stylami przeglądarek ;)
komentarz 4 marca 2021 przez Code_ Użytkownik (520 p.)
<html>
<head>
<title>Simple title</title>
<meta charset="utf8" />

<style>
.obrazek{
  height: 100%;
  width: 100%;
  padding-top: 0px;
  
}
body
{
   margin: 0px, 0px, 0px, 0px;
   
}

</style>

</head>
<body>


   <div >
<img class="obrazek" src="20200705_105352_Easy-Resize.com.jpg"  />
   </div>





</body>


</html>

 

komentarz 4 marca 2021 przez Code_ Użytkownik (520 p.)
Usunąłem i nadal nic
1
komentarz 4 marca 2021 przez Code_ Użytkownik (520 p.)
Działa! Dzięki, kończę temat
0 głosów
odpowiedź 4 marca 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (86,360 p.)
Element body ma domyślny margines o wielkości 8 pikseli. Usuń go.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 164 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 882 wizyt

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...