• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed ScrollTo strona

Object Storage Arubacloud
+1 głos
111 wizyt
pytanie zadane 23 lutego 2021 w JavaScript przez AgentTecza Obywatel (1,810 p.)
zamknięte 24 lutego 2021 przez AgentTecza
Witam, mam pytanie jak mam spowodować żeby od kliknięcia w <a>tutaj są random znaki(dwadsawafdaw)</a>

przenosiło mnie do dolnego lorem ipsum

napisałem tylko coś takiego i nie wiem co zrobić

Dziękuje za pomoc z góry

codepen: https://codepen.io/AgentTecza/pen/xxRPrPX
komentarz zamknięcia: Odpowiedź uzyskana :D

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 23 lutego 2021 przez Zawoj11 Użytkownik (850 p.)
https://webroad.pl/html5-css3/182-plynne-przewijanie-strony-scroll-behavior-smoth

A jak musi być w js to :

https://www.w3schools.com/howto/howto_css_smooth_scroll.asp

tylko używaj const i let zamiast var ( bo w w3school tego nie zmienił)
komentarz 23 lutego 2021 przez VBService Ekspert (252,740 p.)

@Zawoj11 yes Brawo, słuszna uwaga. smiley

tylko używaj const i let zamiast var ( bo w w3school tego nie zmienił)

const i let w javascript (ES6) – kiedy ich używać?

0 głosów
odpowiedź 23 lutego 2021 przez VBService Ekspert (252,740 p.)
edycja 23 lutego 2021 przez VBService

W prosty sposób (html)  wink                                                                       

<a id="test" href="#jdwoijwaojiodwa">jdwoijwaojiodwa</a>
<div class="long"></div>

<a href="#test">do góry</a>
<p id="jdwoijwaojiodwa">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sed consectetur enim. Etiam auctor, enim sit amet varius feugiat, mi neque faucibus nisl, euismod tempor ante justo et lorem. Mauris fringilla nisi sed sapien venenatis, at consectetur nunc mattis. Duis molestie justo nec nisi posuere elementum. Curabitur vitae elementum nibh, nec lacinia ligula. Vestibulum id dictum urna, id suscipit dui. Etiam justo ex, viverra nec dolor et, tincidunt convallis ipsum. Suspendisse sed finibus leo. Nulla eu suscipit mi. In varius ac mi vitae finibus. Proin vestibulum libero dui, in pharetra ex ultricies id. Maecenas imperdiet nisi quis erat aliquam finibus. Nam eget ante sed mi porta tempor eu ac tortor. Donec placerat, urna a faucibus aliquam, ipsum mauris condimentum ante, et tempor augue enim id ante.</p>
html {
  scroll-behavior: smooth;
}
.long {
  height: 10000px; /*  ;-)  */
}

 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 97 wizyt
pytanie zadane 13 lipca 2020 w JavaScript przez Bartek12 Mądrala (5,510 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 146 wizyt
pytanie zadane 22 czerwca 2019 w JavaScript przez Nowicjusz89 Obywatel (1,050 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 137 wizyt
pytanie zadane 3 listopada 2018 w JavaScript przez htkuba Użytkownik (700 p.)

92,552 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,534 komentarzy

61,938 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...