• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zlecenie strony internetowej z bazą danych

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
744 wizyt
pytanie zadane 16 lutego 2021 w Ogłoszenia, zlecenia przez KIERO Nowicjusz (120 p.)
Cześć,

Potrzebuję stronę internetową, w miarę prostą i przejrzystą na której będą kategorie, oceny i komentarze. Przedstawię sytuację w skrócie, punktowo:

1. Osoba wchodzi na stronę i wybiera szkołę która jej pasuje.

2. Po wybraniu szkoły pokazuje się lista klas jakie znajdują się w danej szkole.

3. Po wyborze klasy pokazuje się lista uczniów.

4. Możesz kliknąć na danego ucznia i dać mu ocenę jak i komentarz.

Oceny i komentarze są publiczne do wglądu dla wszystkich.

Projekt ten będzie służył tylko mi i moim przyjaciołom. Jeśli ktoś z was forumowiczów jest zainteresowany to możemy dobić targu. Cena do ustalenia, bo wiem, że to nie jest prosta robótka ale jakoś damy radę!
2
komentarz 16 lutego 2021 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Nie jestem zainteresowany, ale ciekawi mnie skąd weźmiesz dane o szkołach, klasach i uczniach? No i nie jestem pewny czy możesz użyć danych uczniów szkół bez ich (uczniów i/lub ich rodziców) zgody.
1
komentarz 16 lutego 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (89,570 p.)
Dokładnie, RODO i nawet poprzednia ustawa o ochronie danych osobowych się kłania. A jak autor zechce wstawić zdjęcia to i ustawa o prawach autorskich. I oczywiście autor pomyślał o archiwizacji treści ocen dla ewentualnych potrzeb policji/prokuratury na wypadek zamieszczania treści niezgodnych z prawem.

No i warto by zdobyć zgody osób figurujących na listach.

Proponowałbym raczej nie wychylać się publicznie z takim projektem, jak nie macie świadomości z czym to się wiąże.
komentarz 16 lutego 2021 przez KIERO Nowicjusz (120 p.)

@HaKIM, @SzkolnyAdmin,

W projekcie nie chodziło mi o uczniów jak i szkoły. To był tylko pogląd tego czego potrzebuję. Nie planowałem także upubliczniać tego gdziekolwiek, ani nawet próbować pokazywać komukolwiek. Chcę mieć to tylko dla siebie. Jestem świadom z czym się to wiąże dlatego chcę aby ten projekt był zrobiony przez kogoś dla mnie i będzie on prywatny.

komentarz 16 lutego 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (89,570 p.)
To zmienia postać rzeczy, ale zamiast płacić za projekt, lepiej samemu poćwiczyć - przyda się do portfolio.
komentarz 16 lutego 2021 przez KIERO Nowicjusz (120 p.)

@SzkolnyAdmin,

Niestety nie znam się na tym dlatego napisałem zlecenie. Nie planuję też zostać programistą dlatego portfolio nie będzie mi potrzebne :) Jeśli będzie ktoś zainteresowany to dogadamy się w sprawie zapłaty.

komentarz 16 lutego 2021 przez Michał Kazula Pasjonat (19,540 p.)

@KIERO,

czy to jest praca zaliczeniowa?

Pisz na priv. Chętnie pomogę ale trzeba ustalić parę szczegółów

komentarz 16 lutego 2021 przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)
Określ jeszcze w jakiej technologii to ma być wykonane bo to można zrobić na dziesiątki różnych sposobów...

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,086 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 279 wizyt
–5 głosów
2 odpowiedzi 491 wizyt

93,331 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,667 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...