Jakie są Wasze ulubione metody i dlaczego ? Która z metod jest uznawana przez programistów za najbardziej wydajną i uniwersalną ?
W skrócie im więcej info tym lepiej
Dzięki wielkie i Owocnego dnia Wszystkim!
Pytam o narzędzia.. ale jeśli masz ochotę napisać o bibliotekach bardzo Proszę...
Nie znam dobrego rozwiązania. Obecnie czekam na jakąś nową bibliotekę która zrobi coś ciekawego. W moim odczuciu narazie wieje nudą. CSS in JS jest spoko ponieważ pozwala współdzielić zmienne. Bez współdzielenia zmiennych czasem będziemy zmuszeni użyć funkcji getBoundingClientRect która jest problematyczna i zasobożerna. CSS in JS pozwala na łatwe usuwanie martwego kodu. Jednak w projektach które widziałem często działy się cuda. Stylowanie komponentów które są stylowanymi komponentami stylowanych komponentów. Najważniejsze w CSSach moim zdaniem to próba zachowania BEMa. Nie ważne czy piszesz zwykłe CSSy czy modularne, a nawet CSS in JS. Zawsze da się w jakimś stopniu zastosować chociaż zasadę max 3 zagłębień (blok - element - modyfikator). Styled-components u mnie mają minusa za utrudnianie semantyki ja lubię widzieć jaki znacznik HTMLowy używam. Obecnie w większości projektów używam SCSS + import w pliku z komponentem.
Dzięki Wielkie za Cenne Info rafal612b
Jeśli zależy ci na większej ilości opinii wrzucił bym pytanie na grupę : https://www.facebook.com/groups/972937362726271/ Lub poszukał tam czy ktoś juz o to nie pytał ;) Na tym forum mam wrażenie że mało osób pisze w React.
mam podobne wrażenia ...Dzięki Wielkie . Mam jeszcze jedno niezamknięte pytanie a zależy mi na informacji i nie lubię otwartych i nieskończonych spraw ...Jeśli znajdziesz moment i coś wiesz zapraszam..:
https://forum.pasja-informatyki.pl/527177/firefox-developer-edition-zalety-wady-opinie
Dziękuje Bardzo, za cenne wskazówki Pawle
93,467 zapytań
142,460 odpowiedzi
322,735 komentarzy
62,848 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj