• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z access-control-allow-origin

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
511 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2021 w JavaScript przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)

Cześć.

Mam taki problem otóż moja apka już działa i każdy może się do niej zalogować. Lecz problemem jest to, że na innym komputerze w innej sieci już nie działa. Problemem jest to, że nie podpina nagłówka access-control-allow-origin. I moje pytanie jest teraz takie: czy jest taka możliwość, że ktoś, ma zablokowane te nagłówki przez co google chrome ich nie podpina. Bo w zapytaniach na tym drugim komputerze właśnie brakowało tego.

Z góry dziękuje za poradę.

komentarz 10 lutego 2021 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Masz pewność, że ten przypadek dotyczy tylko Chrome? Poza tym, wspomniany nagłówek jest ustawiany na serwerze, a nie po stronie klienta, więc może jakiś ServiceWorker albo wtyczka w przeglądarce wycinają go w tle zanim response dotrze do właściwego kodu apki na froncie?
komentarz 10 lutego 2021 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)

Masz pewność, że ten przypadek dotyczy tylko Chrome?

Po sprawdzeniu ten problem dotyczy również FireFox. A przeglądarka jest nowo zainstalowana FireFox jest świeżo zainstalowana i ma ten sam problem. Zastanawiam się czy sieć nie ma czegoś co może blokować takie nagłówki ?

więc może jakiś ServiceWorker

Ale w kodzie masz na myśli ?

Kurde dziwne jest to, że u wszystkich śmiga tylko u jednej osobny nie. 

komentarz 10 lutego 2021 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Zastanawiam się czy sieć nie ma czegoś co może blokować takie nagłówki ?

Nie mam takiej wiedzy, żeby odpowiedzieć na to pytanie. Czy ten request jest przesyłany po HTTP czy HTTPS? Może coś w firewallu jest zablokowane?

Jeśli ten problem występuje w różnych przeglądarkach, to raczej nie kwestia wtyczki.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 952 wizyt
pytanie zadane 1 października 2020 w JavaScript przez creend Gaduła (4,700 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 1,930 wizyt
pytanie zadane 22 października 2017 w JavaScript przez robkop Użytkownik (930 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 9,634 wizyt

92,979 zapytań

141,941 odpowiedzi

321,185 komentarzy

62,303 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...