• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Wykaz liczb Fibonacciego (szczupły kod)

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
175 wizyt
pytanie zadane 7 lutego 2021 w C i C++ przez Nabuchadonozor Gaduła (3,120 p.)
zamknięte 7 lutego 2021 przez Nabuchadonozor

Witam z uśmiechem,

otóż napotkałem podczas pisania jednego programu błąd. Polega on na tym, iż ostatnia pętla nie wykonuje się. Nie mam pojęcia dlaczego.

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    unsigned long long int numbers[100];

    numbers[0] = 1;
    numbers[1] = 1;

    for(int i=2; i<100; i++){
        numbers[i] = numbers[i-1] + numbers[i-2];
    }

    for(int i=0; i++; i<100){
        cout << numbers[i] << endl;
    }

    return 0;
}

Liczę na Waszą pomoc, bo sam już zaczynam powoli się denerwować...

komentarz zamknięcia: zła składnia pętli for...
1
komentarz 7 lutego 2021 przez VBService Ekspert (251,170 p.)

Może to Ciebie zainteresuje, 

Big Integer Library for C++

1 Million digits? 1 Billion? 1 Trillion? No Worries. This Library can handle any Integer of any Length.

... i "wyjdziesz" poza 100 w pętli  wink

1
komentarz 7 lutego 2021 przez Nabuchadonozor Gaduła (3,120 p.)
Ciekawie brzmi, obadam, dzięki ;)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 7 lutego 2021 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
wybrane 7 lutego 2021 przez Nabuchadonozor
 
Najlepsza
Zamień 2 argument z 3 w ostatniej pętli.
1
komentarz 7 lutego 2021 przez Nabuchadonozor Gaduła (3,120 p.)
Alkohol nie służy programowaniu... Dzięki wielkie!
komentarz 7 lutego 2021 przez Wiciorny Ekspert (269,120 p.)
to zależy :D bo ja np. bardzo fajnie reaguje na piwko, ale tego bym nie nazwał nawet alkoholem :D a małą chwilą przyjemności
komentarz 7 lutego 2021 przez Nabuchadonozor Gaduła (3,120 p.)
To prawda, piwko, czy trzy, to miła "nakładka graficzna" na oczach się pojawia oraz można lepiej się zagłębić w kod, czy to nawet z innej perspektywy. Aczkolwiek jak ja zaczynam pić, to tak szybko nie kończę, brakuje mi umiaru i potem już jest tylko ciężej...
+1 głos
odpowiedź 7 lutego 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (86,280 p.)
W warunku pętli i++ daj na koniec.
komentarz 7 lutego 2021 przez Nabuchadonozor Gaduła (3,120 p.)
Dzięki wielkie!

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 104 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2020 w JavaScript przez Nabuchadonozor Gaduła (3,120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 106 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2020 w JavaScript przez Nabuchadonozor Gaduła (3,120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 746 wizyt

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...