• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

PHP ładowanie stron

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
243 wizyt
pytanie zadane 21 sierpnia 2015 w PHP przez quentis Początkujący (370 p.)
Witam,

tworząc strone zrobiłem jeden template ze zmienną $main i na każdej podstronie ładuje template i tylko uzupełniam zawartość strony czyli zmienną $main.

Na jednej z podstron w zmiennej $main czyli w tym wypadku w zawartości podstrony muszę umieścić zawartość z bazy jako $row->cośtam.

Czy da się umieścić zmienną w zmiennej?

Czy może macie inne pomysły jak rozwiązać ten problem?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 21 sierpnia 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Jest coś takiego jak zmienna zmiennej, nie wiem czy ci to pomoże bo nie bardzo rozumiem co ty chcesz zrobić po takim opisie... ale brzmi jak wykorzystanie własnie tego co opisałem.

http://php.net/manual/pl/language.variables.variable.php
komentarz 21 sierpnia 2015 przez quentis Początkujący (370 p.)
Mam zmienną $main którą wypełniam zawartość podstrony i teraz na jednej z podstron czyli w zmiennej main chce umieścić zawartość z bazy

$main = ' treść strony i tutaj chce też dać $row->coś tam.... ';

ale tak nie działa :D
komentarz 21 sierpnia 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
komentarz 21 sierpnia 2015 przez quentis Początkujący (370 p.)
Ktoś pomoże?

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 584 wizyt
pytanie zadane 30 lipca 2016 w JavaScript przez Bartłomiej Mirek Bywalec (2,290 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 236 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2018 w PHP przez shy_fox Gaduła (4,320 p.)

92,960 zapytań

141,921 odpowiedzi

321,153 komentarzy

62,294 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...