• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pozycjonowanie w wyszukiwarce Bing

Cloud VPS
+1 głos
233 wizyt
pytanie zadane 29 stycznia 2021 w HTML i CSS przez Else Stary wyjadacz (12,260 p.)

Hej, od pewnego czasu prowadzę serwis sniffer.pl. Mam problem z pozycjonowaniem w wyszukiwarce bing. Korzystam z Bing Webmaster Tools i mam tam dodane mapy witryn. Wszystkie strony jakie podałem w mapie zostały wykryte (około 40k), ale żaden z adresów nie wyświetla się w wynikach.

W wynikach pojawiło się tylko kilka stron, które dodałem ręcznie przez Przesłanie adresów URL. 

Strona jest zrobiona w Vue.js. Zrobiłem w Bing Webmaster Tools raport SEO i pokazało mi, że brakuje tagu <h1>. (np. tutaj ) Zaciekawiło mnie to, bo Google od dawna radzi sobie z treściami generowanymi przez Javascript i tam nie mam z tym problemu.

Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem? Znacie sposób jak rozwiązać ten problem?

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.

komentarz 29 stycznia 2021 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
Bing czyta JS? Z tego co wiem to nie. Po prostu zaimplementuj prerendering. Google też ma duże problemy z JS. Prerendering będzie pomocny.

1 odpowiedź

–1 głos
odpowiedź 29 czerwca 2021 przez Lopozaur Nowicjusz (160 p.)

Cześć, administruję macsecurity.net i kierujemy się przede wszystkim do odbiorców Google (niespodzianka). Mamy wiele skarg na Bing, ponieważ hakerzy wykorzystują go jako stronę docelową w swoim redirect-scam. Apllehelpwriter ma dobry artykuł na ten temat. https://applehelpwriter.com/bing-redirect-virus-mac/

Są też bardzo responsywni, kontaktuję się z nimi https://applehelpwriter.com/services/ w razie jakichkolwiek problemów IT i bardzo pomagają, w tym przy pozycjonowaniu w największych wyszukiwarkach!

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 276 wizyt
pytanie zadane 26 lipca 2019 w Nasze projekty przez klauddus Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 435 wizyt
pytanie zadane 9 czerwca 2020 w HTML i CSS przez Mirek Błażejewski Początkujący (280 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 236 wizyt

93,454 zapytań

142,449 odpowiedzi

322,718 komentarzy

62,833 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...