• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Komputer sam się włącza po uśpieniu/wyłączeniu

42 Warsaw Coding Academy
+1 głos
297 wizyt
pytanie zadane 24 stycznia 2021 w Sprzęt komputerowy przez amtrax Dyskutant (9,630 p.)
Cześć,

ostatnio mam problem z wyłączaniem i usypianiem komputera. Kiedy próbuje w jeden z tych stanów komputer ponownie się uruchamia. Nie dzieje się tak jednak za każdym razem, ale przynajmniej raz na 3-4 próby.

Co może być tego przyczyną?

Intel Core i5-4690 3.50
8GB DDR3
Radeon RX 5500 XT
Corsair 450W
Windows 10 Pro 20H2
1
komentarz 24 stycznia 2021 przez VBService Ekspert (256,600 p.)
edycja 25 stycznia 2021 przez VBService

Sprawdź jak masz w biosie ustawione, czy tzw. wake-up masz przez np.: lan, usb, keyboard, czasami myszka (podpięta po usb) "potrafi" robić psikusy ("losowe" uruchamianie kompa w uśpieniu - takie ustawienie miałem domyślne, po zakupie kompa - wake-up usb). Też tak miałem, zmieniłem na keyboard - i to u Mnie załatwiło sprawę. wink W niektórych wersjach biosu, przy ustawieniu keyboard - można wybrać konkretny klawisz np.: ENTER, SPACJA, ANY KEY (a propos czy ktoś wie gdzie znajduje się ANY KEY wink ) itd. do "wybudzania" kompa.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 193 wizyt
pytanie zadane 22 maja 2024 w Sprzęt komputerowy przez darknode Użytkownik (560 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 206 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 443 wizyt

93,377 zapytań

142,379 odpowiedzi

322,528 komentarzy

62,726 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...