• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

"Lubie to" facebook

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
304 wizyt
pytanie zadane 21 sierpnia 2015 w HTML i CSS przez Lukaspar Użytkownik (890 p.)
edycja 21 sierpnia 2015 przez Lukaspar

Witam,

Próbuję podpiąc do swojej strony button "lubie to" oraz udostępnij ze strony LINK

Generuje prawidlowo kod, i wstawiam go do html wedlug zalecen jednak na stronie nic sie nie dzieje. Ma ktos jakies uwagi/wskazówki co moze byc zle? Znacznik ma byc w divie "pasek". Ponizej wklejam kawałek kodu:

 

<body>

    <div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4";
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

<div id="pasek">

<div class="fb-like" data-href="https://facebook.com" data-width="25px" data-layout="button" data-action="like" data-show-faces="true" data-share="true"></div>

</div>

 

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 21 sierpnia 2015 przez Anonim Mądrala (6,000 p.)
komentarz 21 sierpnia 2015 przez Lukaspar Użytkownik (890 p.)
Poprawione, dziękuje za wskazówkę.
0 głosów
odpowiedź 21 sierpnia 2015 przez tirex Gaduła (4,430 p.)

Może spróbuj do script dodać atrybut type.

<script type="text/javascript">.

Skrypt umieść w sekcji <head>.

komentarz 21 sierpnia 2015 przez Nervouss Użytkownik (700 p.)
A nie ma tak że jeżeli wklejamy skrypt w body to trzeba go wkleić na koniec body?
komentarz 21 sierpnia 2015 przez Lukaspar Użytkownik (890 p.)
Niestety nie pomogło.

 

Może dodam jeszcze tyle, że div "pasek" jest sticky, także korzysta juz z js. Moze ma to jakieś znaczenie?
komentarz 21 sierpnia 2015 przez Nervouss Użytkownik (700 p.)
Niestety wątpię :/
0 głosów
odpowiedź 21 sierpnia 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (288,790 p.)
A po co Ci w tym kodzie data-href="https://facebook.com"?

Gdy tak zrobisz to polubienie jest dla strony facebook.com a nie dla Twojej. Nie wiem czy to przez to nie działa ale albo musisz wpisać w to adres strony dla której ma być polubienie albo usunąc to i wtedy zostanie automatycznie polubienie będzie dla aktualnej strony.

Jak mówiłem nie wiem czy to jest powodem tego, że nie działa ale o taki efekt też raczej Ci nie chodziło ;)
komentarz 21 sierpnia 2015 przez Lukaspar Użytkownik (890 p.)
Wiem, wiem.. wkleilem to tak tylko dla pokazu dla tego forum. Nie chce promowac swojej strony w taki sposob dlatego jest facebook.com

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 362 wizyt
pytanie zadane 15 października 2015 w Offtop przez ziemjok Gaduła (4,160 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 277 wizyt
pytanie zadane 13 października 2015 w Offtop przez niezalogowany
0 głosów
3 odpowiedzi 437 wizyt
pytanie zadane 11 sierpnia 2015 w Sprawy forum przez DevKar Początkujący (260 p.)

92,832 zapytań

141,777 odpowiedzi

320,824 komentarzy

62,163 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...