Cześć!
Dziś zobaczyłam, że bardzo ważny dla mnie folder ze zdjęciami z pewnych warsztatów fotograficznych (ok 2500 zdjęć jpg i raw) został jakimś cudem usunięty - jakimś cudem nazywam fakt, że ZAWSZE przed usunięciem folderów i opróżnieniu kosza sprawdzam dwa/trzy razy czy aby na pewno usuwam odpowiednią rzecz i co znajduje się w koszu przed jego opróżnieniem. Nie mam pojęcia kiedy to mogło się stać, ale myślę, że są dwie opcje - grudzień lub początek stycznia. Folder ze zdjęciami znajdował się na dysku D lub zewnętrznym (zazwyczaj działam/zapisuję/przechowuję na jednym lub drugim). Posiadam Windows 10. Przeglądałam inne wątki, ale nic takiego nie znalazłam. Czy jest szansa, aby jakoś odzyskać ten folder samemu? Korzystałam w tym celu z pomocy trzech programów np. DiskDrill, Recuva, ale nic z tego. Disk Drill jeszcze jakieś pliki znajduje, ale nie mam pewności czy to są te zdjęcia, ponieważ nazwy są pozmieniane na tego typu "$ILVIHJJ.JPG", a po odzyskaniu danego zdjęcia pokazuje się komunikat, ze plik nie jest obsługiwany.
Bardzo liczę na jakąś pomoc, wskazówkę. Mieć nadzieję, czy uronić kilka łez żalu i zapomnieć? Z góry dziękuję!