• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z dockerem

Object Storage Arubacloud
0 głosów
333 wizyt
pytanie zadane 12 stycznia 2021 w Sprzęt komputerowy przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)

Cześć.

Od kiedy przesiadłem się na win 10 mam problem z dockerem coś nie możemy się dogadać. Ciągle dostaje takie błędy: 

Pulling rabbitmq (rabbitmq:3-management)...
Traceback (most recent call last):
  File "site-packages\docker\credentials\store.py", line 80, in _execute
  File "subprocess.py", line 395, in check_output
  File "subprocess.py", line 487, in run
subprocess.CalledProcessError: Command '['C:\\Program Files\\Docker\\Docker\\resources\\bin\\docker-credential-desktop.EXE', 'get']' returned non-zero exit status 1.

During handling of the above exception, another exception occurred:

Traceback (most recent call last):
  File "site-packages\docker\auth.py", line 264, in _resolve_authconfig_credstore
  File "site-packages\docker\credentials\store.py", line 35, in get
  File "site-packages\docker\credentials\store.py", line 93, in _execute
docker.credentials.errors.StoreError: Credentials store docker-credential-desktop exited with "error getting credentials - err: exit status 1, out: `Nie można odnaleźć elementu.`".

During handling of the above exception, another exception occurred:

Traceback (most recent call last):
  File "docker-compose", line 3, in <module>
  File "compose\cli\main.py", line 67, in main
  File "compose\cli\main.py", line 126, in perform_command
  File "compose\cli\main.py", line 1070, in up
  File "compose\cli\main.py", line 1066, in up
  File "compose\project.py", line 615, in up
  File "compose\service.py", line 356, in ensure_image_exists
  File "compose\service.py", line 1267, in pull
  File "compose\progress_stream.py", line 99, in get_digest_from_pull
  File "compose\service.py", line 1234, in _do_pull
  File "site-packages\docker\api\image.py", line 396, in pull
  File "site-packages\docker\auth.py", line 48, in get_config_header
  File "site-packages\docker\auth.py", line 324, in resolve_authconfig
  File "site-packages\docker\auth.py", line 235, in resolve_authconfig
  File "site-packages\docker\auth.py", line 281, in _resolve_authconfig_credstore
docker.errors.DockerException: Credentials store error: StoreError('Credentials store docker-credential-desktop exited with "error getting credentials - err: exit status 1, out: `Nie można odnaleźć elementu.`".')
[16260] Failed to execute script docker-compose

Jeśli ktoś wie o co chodzi będę wdzięczny.

komentarz 12 stycznia 2021 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)

I was having the same issue after upgrading to WSL 2 on Windows. Just removed node_modules and vendor folders (JS and PHP dependencies) and recreated them through their respective commands.

It's probably some kind of symlink issue, you can check that by navingating into the node_modules\.bin folder and listing its contents.

Tylko mam pytanie skąd mam usunąć ten node_module i vendor ?  

komentarz 12 stycznia 2021 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
Odpalasz dockera z konsoli, z aplikacji? Pokaż co robisz i jak.
komentarz 12 stycznia 2021 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)

Odpalam dokera z konsoli. Dokładnie z docker-compose:

version: '3'
services:
  redis:
    image: redis
    ports:
    - '6379:6379'
  php:
    build: php-fpm
    ports:
      - '9002:9000'
    volumes:
      - ../:/var/www/symfony:cached
      - ./logs/symfony:/var/www/symfony/var/logs:cached
    links:
      - mysql
  nginx:
    build: nginx
    ports:
      - '8095:80'
    links:
      - php
    volumes_from:
      - php
    volumes:
      - ./logs/nginx/:/var/log/nginx:cached
  rabbitmq:
    image: rabbitmq:3-management
    ports:
      - '8888:15672'
      - '5672:5672'
  phpmyadmin:
    image: phpmyadmin
    ports:
      - '8045:80'
    environment:
      - PMA_ARBITRARY=1

I na samym początku budowania image dostaje taki błąd. Aplikacja jeszcze nie ma nawet katalogów: Vendor node_module. Ta zawartość jest później budowana.

komentarz 12 stycznia 2021 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
Na szybko, z tego co widzę, to Twój plik budowania jest błędy. Brakuje volumenów, brakuje obrazów, brakuje zależności.

https://x-team.com/blog/docker-compose-php-environment-from-scratch/

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 124 wizyt
pytanie zadane 20 września 2021 w Systemy operacyjne, programy przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 468 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2017 w Sprzęt komputerowy przez shadou102 Pasjonat (21,630 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 1,212 wizyt
pytanie zadane 12 sierpnia 2021 w Hostingi, domeny, usługi przez olsześ Gaduła (3,080 p.)

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,622 komentarzy

61,954 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...