• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Virtualbox nie działa

0 głosów
1,045 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2021 w Systemy operacyjne, programy przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
Cześć.

Zmieniłem na chwilę system operacyjny na windows 10. I zainstalowałem Virtualbox i docker. Niestety po instalacje dockera virtualbox nie działa. Znalazłem wątki, że podczas instalacji docker włącza wirtualizacje przez co virtualbox nie chodzi. Oczywiście zostało to wyłączone. Virtualbox się włącza próbujemy uruchomić system wirtualny lecz mam przez cały czas czarny ekran i brak bledow. Instalowałalem jeszcze wls 2.

Czy ktoś ma jakieś pomysły o chodzi.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 11 stycznia 2021 przez tkz Nałogowiec (42,040 p.)
WSL2 i virtualbox nie działa razem.
komentarz 11 stycznia 2021 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
Dobra wywaliłem WSL2, ale dalej mam czarny ekran po włączeniu VB nic robi żadnych błędów.
komentarz 11 stycznia 2021 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
dla testu odpaliłem

VMware Workstation 16 Player. I tam normalnie wszystko działa więc to jest coś problem konfiguracyjny z VB.
komentarz 11 stycznia 2021 przez tkz Nałogowiec (42,040 p.)
Wyłącz hypervisor albo zmień wsl2 na wsl. Powinno zadziałać, jednocześnie jest to najprostsza opcja.

https://github.com/MicrosoftDocs/WSL/issues/536

Podobne pytania

–2 głosów
2 odpowiedzi 3,030 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 3,078 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 169 wizyt
pytanie zadane 9 stycznia 2020 w Systemy operacyjne, programy przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)

93,691 zapytań

142,610 odpowiedzi

323,216 komentarzy

63,218 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...