• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z projektem na zaliczenie MySql

VPS Starter Arubacloud
–3 głosów
299 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2021 w SQL, bazy danych przez pompeczka45 Nowicjusz (130 p.)

Witam, chodze do technikum informatycznego, brakuje mi jednej oceny aby miec wszystko zdane
Totalnie nie potrafie mysql.
Na podstawie przykładów wyświetl liczby: 5, 1⁄4, 1012, 2,5·10-3, dziesiętną wartość liczb: 11102 oraz EC16.
Z gory dziekuje za wszelaką pomoc

mysql zadanie zaliczenie baza danych

 

1
komentarz 11 stycznia 2021 przez DobryKurczak Bywalec (2,320 p.)
Pokaż co już zrobiłeś.
komentarz 11 stycznia 2021 przez pompeczka45 Nowicjusz (130 p.)

Wiem ze wszystko źle

1
komentarz 11 stycznia 2021 przez DobryKurczak Bywalec (2,320 p.)
Nawet nie wiem, co konkretnego chcesz zrobić. Wrzuciłeś screen z PHPMyAdmin, jak się domyślam. Poza tym to nie znam treści zadania, napisałeś tylko "Na podstawie przykładów wyświetl liczby: 5, 1⁄4, 1012, 2,5·10-3, dziesiętną wartość liczb: 11102 oraz EC16. " Fatalny twój stan wiedzy, nawet u mnie znajomi nie byli ekspertami od sql, a podstawy mieli. A to było jakieś 4-5 lat temu.
komentarz 12 stycznia 2021 przez Wiciorny Ekspert (269,120 p.)

@pompeczka45, to zmień kierunek, po co poszedłeś do informatycznego... skoro nie możesz zdać, a analizując  twoje pytanie wychodzi, że nie robisz totalnie nic, skoro nie są Ci znane informatyczne podstawy 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 11 stycznia 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (86,280 p.)
Masz rację, wszystko źle. Nie wiesz nawet, że używasz interfejsu o tworzenia tablic w phpMyAdmin. Może lepiej dostań "pałę" na semestr, to zmusi cię do przyłożenia się w drugim półroczu. Albo ZAPŁAĆ komuś za wykonanie zadań ZA CIEBIE.
komentarz 11 stycznia 2021 przez pompeczka45 Nowicjusz (130 p.)
Serio? To jest tylko jeden projekt z jednego przedmiotu gdzie mam problem ze jakikolwiek problem ze zdaniem semestru
komentarz 11 stycznia 2021 przez wizarddos Nałogowiec (25,130 p.)
Ty chyba na forum nie tolerujesz pytań o poprawki bądź same egzaminy. Taka moje (może błędne)spostrzeżenie
komentarz 11 stycznia 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (86,280 p.)
Jeżeli taki jest twój poziom z podstaw obsługi serwera baz danych, to o sukces będzie trudno.
komentarz 11 stycznia 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (86,280 p.)
@wizadkol123: nie toleruję żebraniny o gotowce i szukania "jelenia", który zrobi coś za cwaniaczka.
komentarz 11 stycznia 2021 przez pompeczka45 Nowicjusz (130 p.)
Przyszłość wiąże z hardwerem, serwisem
komentarz 11 stycznia 2021 przez wizarddos Nałogowiec (25,130 p.)

@SzkolnyAdmin, ok. tak tylko pytałem. Ale chyba z gotowcami to zamiast pisać całe rozwiązanie bądź się denerwować że to gotowiec, lepiej po prostu krok po kroku doprowadzić osobę do rozwiązania

komentarz 11 stycznia 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (86,280 p.)
@wizadkol123: i tu masz całkowitą rację. To samo odnośnie twojego tłumaczenia dla zadania testowego z pętlą w PHP napisałem. Problem, że nie każdy chce wytłumaczenia, sporo woli gotowca.
komentarz 11 stycznia 2021 przez wizarddos Nałogowiec (25,130 p.)
I trochę z tego powodu szkoda. Ale no co ich wybór. Gotowca na tu forum raczej nie dostaną (no chyba że ktoś początkujący tu im go da). I chyba jakby się większość z nich uświadomiło to może byliby chętniejsi do słuchania i rozwiązania go z lekką pomocą
komentarz 12 stycznia 2021 przez Wiciorny Ekspert (269,120 p.)

@SzkolnyAdmin, zdecydowanie jestem za :) 

0 głosów
odpowiedź 12 stycznia 2021 przez VBService Ekspert (251,210 p.)
edycja 12 stycznia 2021 przez VBService

Na podstawie przykładów wyświetl liczby: 5, 1⁄4, 1012, 2,5·10-3

# 1/4
SELECT 0.25;

albo

SELECT (1/4) AS `Ułamek`;

SELECT '1/4';

dziesiętną wartość liczb: 11102 oraz EC16.

SELECT CONV('EC16', 16, 10) AS `Hex to Dec`;
SELECT CONCAT('Liczba w zapisie trojkowym: 11102 - to liczba w zapisie dziesietnym: ', CONV(11102, 3, 10));

[ mysql CONV() ]  [ mysql CONCAT() ]

 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 288 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 137 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2020 w SQL, bazy danych przez pirat Nowicjusz (170 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...