• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

WSL2 - linux jako apka proba połaczenia sie poprzez pulpit zdalny

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
650 wizyt
pytanie zadane 10 stycznia 2021 w Systemy operacyjne, programy przez marcinpski Nowicjusz (140 p.)
Uruchomiłem linuxa (w moim przypadku kali linuxa) według filmiku "Linux jako apka w Windows 10!? Wjeżdża WSL2!". Wszystkie kroki robiłem według filmiku.W momencie połączenia się poprze pulpit zdalny windowsa z  linuxem i wpisaniu swojego konta i hasła wmomencie logowania wyskakuje komunikat :"Unable to contact settings server, Failed to execute child process "dbus-launch" (no such file or directory). Co jest nie tak? Jak ten błąd usunąć?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 10 stycznia 2021 przez niezalogowany
sudo apt install dbus-x11
komentarz 11 stycznia 2021 przez marcinpski Nowicjusz (140 p.)
Pomogło. Dziękuje bardzo. Temat zamknięty.
komentarz 16 lutego 2021 przez danehcan Obywatel (1,170 p.)
dzięki mi też pomogło
komentarz 16 lutego 2021 przez niezalogowany

nie ma za co winkyes

komentarz 16 lutego 2021 przez niezalogowany

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,499 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 2,499 wizyt
pytanie zadane 30 października 2017 w Systemy operacyjne, programy przez damianwsh Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 538 wizyt
pytanie zadane 13 sierpnia 2016 w Systemy operacyjne, programy przez maly93 Użytkownik (640 p.)

93,336 zapytań

142,332 odpowiedzi

322,418 komentarzy

62,673 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...