• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Symfony5 projekt bazy danych - relacje ? Mysql

Cloud VPS
0 głosów
191 wizyt
pytanie zadane 8 stycznia 2021 w SQL, bazy danych przez Piotr Zakrzewski Obywatel (1,260 p.)
edycja 8 stycznia 2021 przez Piotr Zakrzewski

Witam, posiadam tabele: użytkownik - User, posty - Posts oraz Komentarze - coments.

Zastanawiam się jakie relacje powiązać miedzy tabelami i czy mój tok rozumowania ma sens.

Każdy użytkownik dodaje posts a wiec w Posts robie ManyToOne, Każdy użytkownik dodaje komentarz do danego posta, comments - posts ManyToOne, ale czy również powinien zrobić Commnets - User ManyToOne ?Gdy tak zrobiłem to wywalił mi błąd  :

App\Entity\Posts	
The association App\Entity\Posts#comments refers to the inverse side field App\Entity\Comments#post_id which does not exist.

Edit dodatkowo planuje dodać Oceny - + do posta, czy wtedy tez wystarczy to podpiąć pod post ManyToOne do posta czy tak jak w przypadku komentarzy dodatkowo pod użytkownika ? 

1 odpowiedź

–2 głosów
odpowiedź 8 stycznia 2021 przez par4agon Początkujący (430 p.)
Polecam dokumentację na początek a później https://www.youtube.com/watch?v=ojNi5KfnOkQ

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 285 wizyt
pytanie zadane 29 października 2017 w SQL, bazy danych przez demotywatorking Obywatel (1,210 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 900 wizyt
pytanie zadane 2 kwietnia 2017 w SQL, bazy danych przez MrSanten Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 1,948 wizyt

93,453 zapytań

142,448 odpowiedzi

322,717 komentarzy

62,830 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...