• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dlaczego podczas deploymentu mam JSON zamiast strony ?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
358 wizyt
pytanie zadane 6 stycznia 2021 w JavaScript przez Mariusz Podgórski Początkujący (400 p.)
Witam,

tak jak w temacie próbuje deployować stronę już na Heroku już drugi dzień starałem się to zrobić dwoma sposobami ale w jednym i drugi sposobie wyskakuje mi JSON zamiast strony.

https://praktyczny-rodzic-heroku.herokuapp.com/

z góry dziękuje za zainteresowanie
komentarz 6 stycznia 2021 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

starałem się to zrobić dwoma sposobami

Opisz/pokaż te sposoby. Może masz błędnie ustawiony główny endpoint apki?

komentarz 6 stycznia 2021 przez Mariusz Podgórski Początkujący (400 p.)
komentarz 6 stycznia 2021 przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)

@Mariusz Podgórski, wywal node_modules z repozytorium i dodaj je do .gitignore ...

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 stycznia 2021 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
Wygląda jakby endpoint GET na ten adres zwracał po prostu JSONa z jakąś listą, co masz w kodzie jako zwrotkę na ten endpoint?
0 głosów
odpowiedź 6 stycznia 2021 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Czy ten route dla commentRouter nie powoduje, że dla "/" wyświetla Ci właśnie JSON z danymi komentarza?

https://github.com/Lentyl/praktyczny-rodzic2/blob/master/server.js#L38


Czy na pewno masz włączony tryb produkcyjny?

https://github.com/Lentyl/praktyczny-rodzic2/blob/master/server.js#L45

komentarz 6 stycznia 2021 przez Mariusz Podgórski Początkujący (400 p.)
Włączony tryb produkcyjny ?? Co masz namyśli?
komentarz 6 stycznia 2021 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Mam na myśli zmienną środowiskową NODE_ENV. Jeśli na hostingu nie ma ona ustawionej wartości 'production', to kod nie wejdzie w warunek i serwer nie będzie serwować statycznego contentu dla każdego requestu z metody GET:

app.get('*', (req, res) => {
  res.sendFile(path.resolve(__dirname, 'client', 'build', 'index.html'))
})

 

komentarz 6 stycznia 2021 przez Mariusz Podgórski Początkujący (400 p.)
Ustawiłem to nie to
komentarz 6 stycznia 2021 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
No to debuguj kod - sprawdź który route jest obsługiwany dla requesta "/".
komentarz 6 stycznia 2021 przez Mariusz Podgórski Początkujący (400 p.)
dlaczego mi wszystko działa podczas kodowania a na produkcji mi ten Json się wyświetla?
komentarz 6 stycznia 2021 przez niezalogowany

Jestem Ciekaw wyjaśnienia tej zagwozdkicheeky

komentarz 6 stycznia 2021 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Nie wiem, ale debugowanie powinno pomóc znaleźć przyczynę.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 264 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 409 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 77 wizyt
pytanie zadane 1 maja 2020 w JavaScript przez mateusz.zajac Obywatel (1,460 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...