• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Bluescreeny i zamykające się aplikacje

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
232 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2021 w Sprzęt komputerowy przez kolobaki Nowicjusz (120 p.)
witem, mam problem z bluescreenami i zamykacjącymi się aplikacjami, około 2 tygodnie temu robiłem format komputera ponieważ zamontowałem sobie dysk SSD, przed formatem wszystko było dobrze dopiero po formacie gry zaczęły się zamykać i pojawiły się bluescreeny, domyślam się że to coś związanego z pamięcią RAM, blue screeny które występują to:

Memory Menagement, Critical Process died, System service exception, IRQL not less or equal, faulty hardware corrupted page, próbowałem rozwiązać problem sam, z poradników z youtube ale niestety mi się nie udało, pisałem też do pomocy windows ale również nie uzyskałem odpowiedniej pomocy. Gry które się zamykają to: Dead By Daylight, apex legends, minecraft, tom clancy rainbow six siege, rocket leauge czyli wszystkie gry w które gram. System mam teraz na dysku SSD.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 6 stycznia 2021 przez Don Matteo Stary wyjadacz (13,510 p.)
Ja bym sprawdził czy na starym dysku wszystko będzie śmigać, może spróbuj odpalić wszystko z pendrive w tedy nie będziesz musiał niczego instalować. Ja zawsze odpalam UEFI i linux mint. W tedy wykluczysz problem z dyskiem i windowsem jeśli jest to problem związany z CPU lub pamięcią RAM.

W tedy jeśli by działało puścił bym test na tym dysku SSD. Ile masz RAM-u w komputerze i jaki CPU?
komentarz 6 stycznia 2021 przez kolobaki Nowicjusz (120 p.)
Ramu mam 16Gb a CPU to Intel(R) Xeon(R) X3440 @ 2.53GHz
komentarz 6 stycznia 2021 przez Don Matteo Stary wyjadacz (13,510 p.)
Sprawdź tym pendrive czy z niego odpalisz
komentarz 6 stycznia 2021 przez kolobaki Nowicjusz (120 p.)
nie za bardzo rozumiem, odpalić system z pendrive?
komentarz 6 stycznia 2021 przez Don Matteo Stary wyjadacz (13,510 p.)

@Don Matteo,  Dokładnie, potrzebujesz ściagnąć plik iso linuxa (ja używam minta) i nagrać go na pendrive fat 32 np. programem unetbootin

To pomaga dodatkowo zdiagnozować problem

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 207 wizyt
pytanie zadane 1 września 2021 w Sprzęt komputerowy przez karix-IT Użytkownik (520 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 128 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 83 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2020 w Sprzęt komputerowy przez lulok7 Nowicjusz (180 p.)

91,847 zapytań

140,523 odpowiedzi

317,030 komentarzy

61,170 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...