Witam,
Na wstępie chciałbym powiedzieć coś o sobie, gdyż bardzo zależy mi na pomocy/doradztwie/opinii ludzi takich jak wy. Mam 18 lat, więc dla wielu z was jestem zapewne "szczeniakiem". Programowaniem zajmuje się (nie zawodowo oczywiście) od 4 lat. Programuje między innymi w C++, Pythonie (głównie tworze teraz gry 2D). Od pewnego czasu zacząłem interesować się elektroniką. po pewnym czasie zacząłem tworzyć rozmaite układy przy użyciu Arduino.
Z czasem zacząłem się zastanawiać czy to co tworzę dla własnej przyjemności byłoby w stanie przypaść do gustu innym. Chodzi o próbę sprzedaży "systemu" nawadniającego rośliny np. W ogrodzie (Myślę, że pomysł jest dość pospolity, więc nie widzę problemu ażeby napisać to na forum, aczkolwiek szczegóły wykonania zachowam dla siebie). Zastanawiam się czy zrobienie czegoś takiego i próba sprzedaży przez internet ma jakikolwiek sens i szanse na sukces. Dla jasności... Nie chodzi o pieniądze, gdyby urządzenia, z których jest to zrobione były za darmo, próbowałbym to zwyczajnie oddać w użytkowanie. Nie chodzi mi również o masową produkcje, Chcę się głównie dowiedzieć czy ma to jakikolwiek sens "bytu" i czy ktoś będzie w stanie uznać, że ma to jakąś wartość i zapłacić. Proszę o wyrozumiałość nie jestem ani polonistą ani dobrym mówcą. Będąc w takim wieku wiem niewielu o tego typu sprawach. Z góry dziękuję za każdą opinię :)