• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

najlepszy/najbezpieczniejszy szyfr? np. hasła (coś takiego jak md5)

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
318 wizyt
pytanie zadane 3 stycznia 2021 w Bezpieczeństwo, hacking przez Igorek Mądrala (6,290 p.)
najlepszy/najbezpieczniejszy szyfr? np. hasła (coś takiego jak md5)

 

Jaki jest teraz najlepszy/najbezpieczniejszy/nie złamany szyfr hasła?

coś takiego jak md5, nie wiem jak to nazwać

chce zrobić rejestracje i logowanie i nie wiem jakiego hashu teraz użyć :)
komentarz 3 stycznia 2021 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)

chce zrobić rejestracje i logowanie

robisz stronę internetową? W jakimś frameworku?

komentarz 3 stycznia 2021 przez Igorek Mądrala (6,290 p.)
w pythonie, zwykłą aplikacje komputerową
komentarz 3 stycznia 2021 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)
A to chwila, to jest "rejestracja i logowanie" bez zewnętrznego serwera? Bo chyba nie rozumiem.
komentarz 3 stycznia 2021 przez Igorek Mądrala (6,290 p.)
normalnie w aplikacji.

GUI - tkinter

mysql - mysql.connector

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 3 stycznia 2021 przez KumberTwo Dyskutant (8,270 p.)
Jeśli używasz php to przydatna może się okazać funkcja password_hash() i password_verify(), która zaszyfruje hasło za ciebie.
komentarz 3 stycznia 2021 przez Igorek Mądrala (6,290 p.)
używam pythona w aplikacji na komputer
+1 głos
odpowiedź 3 stycznia 2021 przez CSSoup Mądrala (6,460 p.)
bcrypt, Argon2

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 527 wizyt
pytanie zadane 6 grudnia 2020 w Bezpieczeństwo, hacking przez Igorek Mądrala (6,290 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 2,502 wizyt
pytanie zadane 26 kwietnia 2016 w Bezpieczeństwo, hacking przez niezalogowany
+1 głos
1 odpowiedź 147 wizyt

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,077 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...