Cześć!
Najlepiej się uczyć programowania... programując :) Znajdź sobie jakiś problem do rozwiązania i napisz program, który go rozwiąże. Poszukaj w necie przykładów jak się za to zabrać. To jest zdecydowanie najlepszy sposób na naukę i sam w ten sposób się wiele nauczyłem :) Oczywiście warto mieć też jakieś książki, przeglądać wideo w internecie - ale tu akurat kwestia osobista - jedni lepiej się uczą z wideo, inni z książek, a jeszcze inni w jeszcze inny sposób. No i książki/wideo to tylko uzupełniacze do samodzielnego kodowania. Albo mogą też być czymś, co wyznacza Ci drogę, kolejny punkt do nauczenia.
Odnośnie książek - jeśli autor jest zagraniczny, to niestety bardzo często polska wersja wychodzi ze sporym opóźnieniem i jest nieaktualna, no i niestety bardzo często spotykam się z takim tłumaczeniem, że wolałbym czytać tę samą książkę po angielsku. Ale ta uwaga dotyczy głównie książek o rzeczach zaawansowanych - podstawy raczej nie są aż tak pokrzywdzone w większości przypadków :) Ale tak czy inaczej warto posiąść umiejętność czytania technicznych książek i dokumentacji po angielsku.
A propos dokumentacji - oficjalna dokumentacja C# Microsoftu jest świetnie zrobiona (i darmowa). Możesz usłyszeć przeciwne opinie, bo kiedyś faktycznie była fatalna, tzn. nie to że okłamywała, ale była strasznie techniczna, nie dla ludzi. Obecnie mocno się to zmieniło i w dokumentacji są dobre przykłady zastosowań rzeczy o których czytasz, ale tu polecam wyłączać tłumaczenie maszynowe artykułów takim "przełącznikiem" w prawym górnym rogu strony - tłumaczenie niestety bardzo często wprowadza w błąd, lepiej to czytać po angielsku. Link do angielskiej wersji: https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/ (ale też jeśli szukasz czegoś konkretnego w google to często znajdziesz odnośnik do konkretnego pojęcia w dokumentacji, wtedy niestety najczęściej do wersji polskiej).
Nie ograniczaj się do jednego źródła wiedzy - już dostałeś tutaj sporo fajnych podpowiedzi, od siebie mogę dodać to co ja publikuję: https://kurscsharp.pl/ . Moje materiały są tworzone z myślą o osobach, które nigdy nie programowały przed C#, ale nawet jeśli już coś wiesz to znajdziesz coś dla siebie.
Powodzenia!