Witam, wykonuje swoj maly projekt, który ma forme przypomnienia mi paru rzeczy zwięzłych z programowaniem webowym oraz nauki i mam jeden mały problem związany z wyświetlaniem danych w tabeli w tabeli (nie takiej jak mogę stworzyć w phpie, tylko mam swój szablon napisany, stworzone tabele i szukam skryptu albo po prostu filmu pokazującego tą ideę. Obecnie skrypt PHPa wypisuje mi dane, ale po prostu jest to zwykły format tekstowy, ja chciałbym go wstrzyknąć do przygotowanej tabeli.
Posiadam poniższy kod napisany w osobnym pliku PHP:
<?php
require('db_data.php');
$zapytanie = "SELECT parametry_baterie.kod_produktu, parametry_baterie.producent, parametry_baterie.cena, kategoria.typ_kategoria From kategoria Join parametry_baterie on parametry_baterie.id_kategoria= kategoria.id_kategoria UNION SELECT parametry_czujniki.kod_produktu, parametry_czujniki.producent, parametry_czujniki.cena, kategoria.typ_kategoria From kategoria Join parametry_czujniki on parametry_czujniki.id_kategoria= kategoria.id_kategoria UNION SELECT parametry_diody.kod_produktu, parametry_diody.producent, parametry_diody.cena, kategoria.typ_kategoria From kategoria Join parametry_diody on parametry_diody.id_kategoria= kategoria.id_kategoria UNION SELECT parametry_kondensatory.kod_produktu, parametry_kondensatory.producent, parametry_kondensatory.cena, kategoria.typ_kategoria From kategoria Join parametry_kondensatory on parametry_kondensatory.id_kategoria= kategoria.id_kategoria";
$wynik = $connect->query($zapytanie);
if ($wynik->num_rows > 0) {
while ($row = $wynik->fetch_assoc()) {
echo " ".$row["kod_produktu"]." ".$row["producent"]." ".$row["cena"]." ".$row["typ_kategoria"]."<br />";
}
}
$connect->close();
?>
Szablon tabeli:
<div class="tabela-wyniki-wyszukiwania my-4">
<table id="przeglad-oferty" class="display compact" style="width: 100%">
<thead>
<tr>
<th>Kod produktu</th>
<th>Producent</th>
<th>Cena</th>
<th>Kategoria</th>
</tr>
</thead>
<tbody>
<tr>
<td>Tiger Nixon</td>
<td>System Architect</td>
<td>Edinburgh</td>
<td>61</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
Tabela pochodzi z pluginu DataTables. Dodatkowo posiada oskryptowanie w JSie jeśli chodzi o dodatkowe jej funkcje:
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
$('#przeglad-oferty').DataTable();
} );
</script>
Bardzo proszę o pomoc