• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Mikrofon - jakość i głośność - czy występuję problem ?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
281 wizyt
pytanie zadane 29 grudnia 2020 w Sprzęt komputerowy przez BarSki13 Obywatel (1,250 p.)
Witam,

Mam pytanie odnośnie mikrofonu tracer studio pro.

Mikrofon działa po podłączeniu do komputera, ale jest bardzo cichy. W programie audacity podgłośniłem go w obróbce dźwięku +20dB i dopiero wtedy słychać było nagranie normalnie.

Niestety np. na discordzie słychać go bardzo cicho trzeba by było krzyczeć aby słychac go było u drugiego użytkownika na słuchawkach czy głośnikach.

Czy problem polega na tym, że coś w mikrofonie jest uszkodzone czy ogólnie ten mikrofon jest tak cichy ? Jak patrzyłem na recenzję to jest nawet dobrze słyszany, a inny nie dodawali za dużo dB tylko około +3dB. Ja natomiast dodałem +20.

Mikrofon chce wykorzystywać do rozmów z kolegami na discordzie podczas grania w gry, ale niestety z powodu tego, że mikrofon jest tak słaby nie da się. Mikrofon, który jest zbudowany do laptopa głośniej nagrywa dźwięk w audacity niż ten zakupiony od tracera. Jedynie ten wbudowany ma gorszą jakość audio.

Macie jakieś pomysły czy rady co mogę zrobić ?

Z góry dziękuję za odpowiedź,

Pozdrawiam

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,147 wizyt
pytanie zadane 10 października 2020 w Sprzęt komputerowy przez Aleks Ghazaryan Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 3,812 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 102 wizyt
pytanie zadane 6 marca 2018 w Sprzęt komputerowy przez TapQu Użytkownik (540 p.)

92,975 zapytań

141,938 odpowiedzi

321,181 komentarzy

62,302 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...