• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Bezpiecznie zapytania MYSQLI (inner join)

+1 głos
458 wizyt
pytanie zadane 27 grudnia 2020 w PHP przez Paweł Barszcz Użytkownik (950 p.)
Cześć,

na co dzień używam MySQL z bindowaniem (prepare) do tworzenia zapytań, jest to dla mnie wygodne rozwiązanie bo bezpieczne.. Aczkolwiek w przypadku gdzie musze używać INNER JOIN - mam problem i musze robić zamiast 1 zapytania czasem po 3-4 oddzielnych zapytań, aby uzyskać ten efekt.

Moje pytanie brzmi: Jak bezpiecznie używać INNER JOIN? Może być poprzez zwykłe zapytanie poprzez MySQLi, ale wówczas jak zabezpieczyć zapytanie? Jakieś porady/poradniki jak zabezpieczać wysyłane do sql zapytania? Szczególnie zależy mi na zapytaniach INNER JOIN, jak je konstruować, aby były bezpieczne.
komentarz 27 grudnia 2020 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
O wiele bezpieczniej będzie użyć stored procedure.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 27 grudnia 2020 przez SzkolnyAdmin Szeryf (90,350 p.)
Z czym konkretnie masz problem? Podaj przykład. Zapytanie możesz znacznie uprościć, jeżeli w bazie danych zdefiniujesz widok i w zapytaniu odwołasz się do widoku, a nie do tabel źródłowych.
komentarz 27 grudnia 2020 przez Paweł Barszcz Użytkownik (950 p.)
Mam 3 tabele.. potrzebuje wyciągnąć dane za pomocą $CONN->PREPARE, ale zapytanie z inner join nie chce działać.
1
komentarz 27 grudnia 2020 przez SzkolnyAdmin Szeryf (90,350 p.)
Pokaż zapytanie i podaj strukturę tabel. Co konkretnie nie działa? Nie zwraca żadnego wyniku? Czy zapytanie SQL działa np. w panelu phpMyAdmin?

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 5,968 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,149 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 629 wizyt
pytanie zadane 31 maja 2020 w SQL, bazy danych przez Iwoo_Max Nowicjusz (120 p.)

93,788 zapytań

142,754 odpowiedzi

323,429 komentarzy

63,394 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...