• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak złączyć 2 partycję w jedną (Windows 10)

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
808 wizyt
pytanie zadane 19 grudnia 2020 w Systemy operacyjne, programy przez ZielonyWeWszystkim Początkujący (270 p.)

Siemka, nie będę się rozpisywać bez sensu więc do rzeczy. 

Mam w komputerze dysk 500GB, dostałem go od znajomego siostry wraz z komputerem którego oddałem ale dysk wziąłem bo no jednak 500GB a 320GB to trochę różnica jest ale wracając, dysk odrazu miał 2 partycje których nie mogę się pozbyć w żaden sposób, znaczy chodzi mi o to że mam 228GB C: i 237 D: i chce to D: którego nie używam dodać do partycji C: tylko nie wiem jak :/ Tak to tu wygląda:

A w zarządzaniu dyskami to jest tak:

I ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić bez instalowania na nowo systemu z USB którego nie posiadam?

Z góry dzięki

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 19 grudnia 2020 przez Osse Dyskutant (8,720 p.)
Usuń partycję D - będziesz miał miejsce nieprzydzielone" następnie rozszerz partycję C o nieprzydzielone miejsce.
komentarz 19 grudnia 2020 przez ZielonyWeWszystkim Początkujący (270 p.)

To mam tylko coś takiego :/

komentarz 19 grudnia 2020 przez Osse Dyskutant (8,720 p.)
edycja 19 grudnia 2020 przez Osse
Zainstaluj ten program AOMEI Partition Assistant Standard 9.0 i połącz partycję C z miejscem nieprzydzielonym - PPM - Scalanie partycji lub Rozszerzanie rozmiaru partycji " : https://www.diskpart.com/free-partition-manager.html
komentarz 19 grudnia 2020 przez ZielonyWeWszystkim Początkujący (270 p.)

Witam ponownie, udało się! Chociaż na D: dalej jest 255 MB a nie przydzielonej partycji nie mogę przydzielić do dysku C: ale tak to wszystko jest okej laugh

A tu dowód 

A tu z programu:

Ale i tak dzięki za pomoc bo pewnie na innym forum dostał bym odpowiedź typu "kup pendrive" także no sztos dzieki jeszcze raz :D

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 506 wizyt

92,954 zapytań

141,914 odpowiedzi

321,142 komentarzy

62,286 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...