Witam,
jestem osobą dosyć początkującą w dziedzinie programowania obiektowego. Otrzymałem zadanie z którym sobie poradziłem bez większych problemów:
W aplikacji ma być utworzona klasa odcinek zawierająca cztery publiczne pola, określające współrzędne początku i końca odcinka we współrzędnych x, y. W klasie odcinek należy utworzyć konstruktor, który współrzędnym przypisze podane przez użytkownika wartości. Ponadto w klasie powinna być zadeklarowana metoda obliczająca długość odcinka. W aplikacji należy utworzyć dwa obiekty klasy odcinek. Wynikiem działania aplikacji ma być wyświetlona wartość długości obu odcinków oraz informacja, który z nich jest dłuższy.
Aplikację wykonałem, jednakże nie podoba mi się ilość pól w klasie Segment. Chciałbym, aby cztery pola określające współrzędne początku i końca odcinka, zawierały się w dwóch - $coordinateX, oraz $coordinateY. W tym celu utworzyłem klasę Point.
Proszę o ewentualną podpowiedź czego powinienem użyć w celu zawarcia dwóch pól, znajdujących się w różnych klasach w jednym.
Dotychczasowy kod: https://pastebin.com/SARBjk6K
Pozdrawiam.