• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Konfiguracja switchy SNS-MR2326-S4C marki OPTICAL oraz MR2226-POE marki MRV

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
130 wizyt
pytanie zadane 15 grudnia 2020 w Sieci komputerowe, internet przez Robson96 Nowicjusz (120 p.)
Witajcie mam dwa switche jak wyżej wymienione w temacie . Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób prawidłowo je podłączyć i skonfigurować w sieci . Chciałbym je przetestować i sprawdzić czy prawidłowo działają na swojej sieci domowej . W której mam możliwość podłączenia ich do światłowodu od Orange. Jak mogę wykorzystać ten sprzęt do zastosowań profesjonalnych i czy opłaca się je sprzedawać.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 15 grudnia 2020 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
"Chciałbym je przetestować i sprawdzić czy prawidłowo działają" no to na co czekasz? JAk czegos nei wiesz to wierw instrukcja a potem ew. pytania.

"Jak mogę wykorzystać ten sprzęt do zastosowań profesjonalnych i czy opłaca się je sprzedawać." a o jakich zastosowaniach piszesz - co dokaldnie chcesz osiagnac? To czy sie opolaca je sprzedawac to zalezy od ceny...
komentarz 15 grudnia 2020 przez Robson96 Nowicjusz (120 p.)
Witaj nie dopisałem szczegółów związanych z tym , dostałem ten sprzęt z zagranicy , a jeśli chodzi o konfigurację tego sprzętu brak jest jakiejś konkretnej informacji o tym , a jeśli chodzi o zastosowania profesjonalne chodziło mi tu dokładnie o wykorzystaniu tego w firmie .

Gdybym miał dokumentacje techniczną i instrukcje obsługi to bym tu nie zaglądał . Nie jestem idiotą a pytanie czy opłaca się sprzedawać pytam ponieważ z tego co widziałem to raczej brak jest w bazie  wujka Google tego sprzętu . Może po tej ostatniej awarii : )
komentarz 17 grudnia 2020 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
pierwsze co wyskoczylo - https://manualzz.com/doc/9255836/mrv-mr2226-2c

a na drugiej pozycji masz nawet jakies odniesienie cenowe (jezeli obrobisz walute) - https://www.telecomeasy.com/en/mr2226-poe

wiec bez przesadyzmu...

Jezeli to nie sa 10GB to jakis duzych pieniedzy z tego nie bedzie.

Co do  instalacji, no to musisz wiedziec co masz w firmie (schemat) i jezeli Ci do czegos podpasi to podpinasz, no nie ma nic prostszego. Powinno dzialac z automatu.

A jak nie.. to wtedy ryjesz. Nawet jezeli wujek g nie ma za duzo info (a raczej jest), to cisniesz producenta aby podeslal manual.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 303 wizyt
pytanie zadane 24 czerwca 2019 w Sieci komputerowe, internet przez luna22 Obywatel (1,420 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,377 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2019 w Sprzęt komputerowy przez SniffSniff Nowicjusz (180 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 341 wizyt

93,008 zapytań

141,975 odpowiedzi

321,257 komentarzy

62,350 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...