• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Spoj zadanie godzina chaosu

Object Storage Arubacloud
0 głosów
208 wizyt
pytanie zadane 29 listopada 2020 w C i C++ przez milosz123 Użytkownik (720 p.)

Witam robię atualnie zadanie godzina chaosu ze spoja i mam problem dostaję od sędziego błędną odpowiedź i nie wiem czy źle interpretuje zadanie w zadaniu napisane jest żeby ignorować zera wiodące w godzinach czyli z tego co rozumiem dla np. godziny 08:05 poprawną odpowiedzią powinna być 08:08 a jeśli nie o to chodzi to wrzucam kod i proszę o pomoc

#include <iostream>

using namespace std;

int main() {

    int minu, godz, temp;
    char znak;
    unsigned t;

    cin >> t;
    for (int i = 0; i < t; i++) {
        ((cin >> godz).get(znak)) >> minu;
        if (++minu >= 60) {
            godz++; minu = 0;
            if (godz == 24) {
                cout << "00:00\n";
                continue;
            }
        }
        if (godz == 0) {
            if (minu > 55) {
                godz++; minu = 0;
            }
            else {
                cout << "00:";
                if (minu < 10) cout << "0" << minu << "\n";
                else if (minu / 10 >= minu % 10) cout << minu / 10 << minu / 10 <<  "\n";
                else cout << (minu / 10) + 1 << (minu / 10) + 1 << "\n";
                continue;
            }
        }

        if (godz / 10 == 0) {
            if (godz >= minu) cout << "0" << godz << ":" << "0" << godz << "\n";
            else {
                godz++;
                if (godz == 10) cout << "10:01\n";
                else cout << "0" << godz << ":" << "0" << godz << "\n";
            }
        }
        else {
            temp = (godz % 10) * 10 + godz / 10;
            if (temp < minu || temp > 59) {
                godz++;
                temp = (godz % 10) * 10 + godz / 10;
                while (temp > 59 && godz < 24) {
                    godz++;
                    temp = (godz % 10) * 10 + godz / 10;
                }
            }
            if (godz == 24) cout << "00:00\n";
            else {
                cout << godz << ":";
                if (temp / 10 == 0) cout << "0" << temp << "\n";
                else cout << temp << "\n";
            }
        }
    }


    return 0;
}

 

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 622 wizyt
pytanie zadane 20 sierpnia 2018 w SPOJ przez Piotr Błaszczak Bywalec (2,890 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 173 wizyt
pytanie zadane 2 listopada 2021 w C i C++ przez DrTomas Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 618 wizyt

92,549 zapytań

141,392 odpowiedzi

319,519 komentarzy

61,935 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...