• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

problem z instalacją pycharm

Cloud VPS
+1 głos
934 wizyt
pytanie zadane 18 listopada 2020 w Systemy operacyjne, programy przez {Pablo Nowicjusz (170 p.)
cześć, mam takie pytanko od pewnego czasu uczę się trochę pythona, zazwyczaj pisałem głównie w vs codzie ale słyszałem że pycharm podobno bardzo fajny, więc chciałem zobaczyć jakby to u mnie wyglądało. Zainstalowałem program, wszystko normalnie itp ale jak próbuję uruchomić to nic się nie dzieje. ktoś wie o co może chodzić?

ps. dodam jeszcze że robiłem reinstall 3 razy i dalej to samo, jeśli ktoś może pomóc to z góry dzięki

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 18 listopada 2020 przez Wiciorny Ekspert (281,530 p.)
Jak próbujesz odpalić i czy masz skonfigurowaną ścieżke odpowiednio, czy też "build"  projektu
https://www.jetbrains.com/help/pycharm/creating-and-running-your-first-python-project.html
komentarz 18 listopada 2020 przez {Pablo Nowicjusz (170 p.)
odpalam normalnie próbując włączyć program, a w jaki sposób mogę skonfigurować tą ściężkę?
0 głosów
odpowiedź 9 grudnia 2020 przez Aqua 4 Gaduła (3,220 p.)

Wiem, że trochę stare pytanie, ale jeśli dalej masz problem to spróbuj najpierw zainstalować toolbox, a dopiero potem PyCharm z jego poziomu. W ustawieniach toolboxa możesz zmienić ścieżkę, gdzie zainstaluje się program.Toolbox demo obrazek

1
komentarz 10 grudnia 2020 przez {Pablo Nowicjusz (170 p.)
problem stary aczkolwiek aktualny, prawdę mówiąc to się poddałem a i tak z kodzeniem miałem mniej do czynienia ze względu na brak czasu a jak już to w vs codzie, ale nie mniej jednak chciałbym z tym pycharmem spróbować. zainstalowałem toolsa, pobrałem pycharm z niego i to samo gdy próbuję otworzyć nic się nie dzieje, żeby sprawdzić czy to tylko z pycharmem spróbowałem też webstroma i sytuacja identyczna. próbowałem instalować pychram na innym komputerze i działał a na moim dalej nic, nie mam pojęcia co jest nie tak prosiłbym o pomoc.
komentarz 13 grudnia 2020 przez Aqua 4 Gaduła (3,220 p.)
Zastanowię się nad tym, jak coś wymyślę to dam Ci znać.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 543 wizyt
pytanie zadane 15 czerwca 2022 w Python przez pita Nowicjusz (180 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 847 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 492 wizyt
pytanie zadane 5 kwietnia 2023 w Python przez Jakub005 Początkujący (310 p.)

93,488 zapytań

142,422 odpowiedzi

322,772 komentarzy

62,906 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...