• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak przepisać bat na C#?

Object Storage Arubacloud
+1 głos
265 wizyt
pytanie zadane 15 listopada 2020 w C# przez kondzix_ez Obywatel (1,910 p.)

Cześć

Mam pytanie jak przepisać bat na C# (na exe)? Dajmy na to taki prosty program:

@echo off
:1 
cls
echo hej
pause >null
goto 1

A z edycją kody sobie chyba poradzę. Więc bardzo proszę o pomoc.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 15 listopada 2020 przez Wiciorny Ekspert (269,710 p.)
Wystarczy zrozumieć skrypt:

:1- oznaczyć możemy odwołanie goto do zmiennej tzn, pętle :) dla warunków C# czyli :1- będzie warunek a goto 1- > wróć do miejsca :! i wykona się ponownie "echo hej"
pause > null oznacza zakończenie tzn "niczego więcej nie oczekuj "
Cls- czyści to co zostaje wypisane do konsoli

Przełóż teraz te operacje na język c# nic trudnego
komentarz 16 listopada 2020 przez kondzix_ez Obywatel (1,910 p.)
ok jak wiem co to znaczą bo programuje w bat ale jak przepisać to do C# napiszesz taki przykładowy kod?
komentarz 16 listopada 2020 przez OdsetekGlupoty Pasjonat (15,360 p.)
Wyczyść konsolę, wypisz hej, zrób pauzę i te 3 instrukcje w pętli while.
komentarz 16 listopada 2020 przez kondzix_ez Obywatel (1,910 p.)
Ale ja nie umiem programować w C# i dlatego proszę o pomoc
komentarz 16 listopada 2020 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
komentarz 16 listopada 2020 przez VBService Ekspert (253,140 p.)
edycja 16 listopada 2020 przez VBService

@Wiciorny winksmiley

pause > null oznacza zakończenie tzn "niczego więcej nie oczekuj "

no raczej nie do końca > null bardziej oznacza, to co wypisze polecenie pause (czyli: Press any key to continue . . . ) nie wyświetlaj, a dokładnie strumień znaków (napisu) "wyślij" do urządzenia null 

nul , null

The null device is a special file that discards all data written to it, but reports that the write operation succeeded.

It is often used to hide the output (or error output) of a command.

 

komentarz 16 listopada 2020 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)

ale jak przepisać to do C# napiszesz taki przykładowy kod?

https://forum.pasja-informatyki.pl/regulamin-forum

zabronione jest proszenie o gotowe rozwiązanie danego zadania/problemu,

0 głosów
odpowiedź 16 listopada 2020 przez VBService Ekspert (253,140 p.)

:1 -> goto 1, można użyć pętli np.: while(true) { . . . } lub for(;;) { . . . }

Console.Clear() ]  [ Console.WriteLine() ]  [ Console.ReadKey() ]

komentarz 16 listopada 2020 przez kondzix_ez Obywatel (1,910 p.)
A dasz szablon ??

Jak to powinno wyglądać?
komentarz 16 listopada 2020 przez VBService Ekspert (253,140 p.)
edycja 16 listopada 2020 przez VBService

Sam sobie odpowiedz czy mogę. wink

komentarz 16 listopada 2020 przez kondzix_ez Obywatel (1,910 p.)
Nie chodzi mi o gotowca ja chcę zrobić coś bardziej zaawansowanego , proszę jedynie o szablon
komentarz 14 kwietnia 2021 przez VBService Ekspert (253,140 p.)

Pytanie ma "już kilka miesięcy", więc chyba można podać przykładowe rozwiązanie

using System;
 
namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            while (true)
            { // :1
                Console.Clear(); // cls
                Console.WriteLine("hej"); // echo hej
                Console.ReadKey(); // pause >null
            } // goto 1
        }
    }
}

 

Podobne pytania

–2 głosów
2 odpowiedzi 1,776 wizyt
pytanie zadane 7 września 2020 w Inne języki przez kondzix_ez Obywatel (1,910 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 716 wizyt
pytanie zadane 10 listopada 2021 w Inne języki przez Hajpa Użytkownik (880 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,021 wizyt
pytanie zadane 7 listopada 2020 w Offtop przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)

92,556 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,563 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...