• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zabezpieczony arkusz Excela (inne opcje w MS Excelu)

+1 głos
576 wizyt
pytanie zadane 7 listopada 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Niepokonana7999 Bywalec (2,310 p.)
Dzień dobry

Przepraszam za zaspamianie forum, ale jest coś, co mnie od dawna męczy. Z góry uprzedzam, że to jest głupie pytanie.

Pewnego dnia doszłam do wniosku, że powinnam jakoś posegregować moje pliki na komputerze. Po jakimś czasie znalazłam zakopany arkusz Excela, którego w ogóle nie kojarzyłam, pojawił się jakieś 2 lata temu. Nie wiem, co to jest, ale to mój laptop, z którego nikt inny nie korzysta, więc ten plik jest mój. Niestety, arkusz ten jest chroniony hasłem, a ja go nie znam, a jako że nie znam okoliczności, w których ten plik został pobrany/stworzony, to nie mam pomysłu, jakie to hasło może być.

Ja widzę dwie opcje:

- kontynuować wpisywanie popularnych haseł albo takich związanych ze mną, aż w końcu któreś zadziała;

- poszukać opcji zdjęcia tego hasła.

I tu moje pytanie. Czy jest jakaś opcja schowana w MS Excelu albo w Librze, która pozwala na zdjęcie haseł z chronionych plików? Jeśli tak to gdzie?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 8 listopada 2020 przez VBService Ekspert (256,660 p.)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 904 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 232 wizyt
pytanie zadane 14 grudnia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez szukajacy.odpowiedzi Początkujący (280 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 552 wizyt
pytanie zadane 9 listopada 2017 w Inne języki przez Shiro Stary wyjadacz (10,300 p.)

93,772 zapytań

142,730 odpowiedzi

323,382 komentarzy

63,368 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...