• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pierwsza praca, portfolio front-end-developera

Cloud VPS
0 głosów
1,166 wizyt
pytanie zadane 1 listopada 2020 w HTML i CSS przez Stoprocent Użytkownik (930 p.)

Witam, rozglądam się za pierwsza praca/stażem i chciałbym liczyć na wasza pomoc. Stworzyłem prosta stronę portfolio, starałem się korzystać z rad udzielanych w komentarzach dla innych członków popularnej grupy na facebooku. Niżej wstawiam link i zapraszam do oceny, wytknięcia co jeszcze powinienem naprawić a może to za wcześnie aby szukać pierwszej pracy?
Pozdrawiam.

https://pavdev.pl/

ps. na github posiadam inne projekty w wersji live nie uwzględnione na mojej stronie, dla bardziej leniwych kilka linków niżej.

Link -> Aplikacja pogodowa z użyciem map

Link -> Landing Page

Link -> Aplikacja do dodawania ogłoszeń

komentarz 1 listopada 2020 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
Pod względem graficznym wygląda ładnie i schludnie. PS. Polecam zmienić kolor tła dla menu  na Twojej stronie. Ten niebieski średnio pasuje, ponieważ reszta strony jest głównie czarno-biała. :)
komentarz 1 listopada 2020 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
a w jakim mieście poszukujesz pracy? Masz jakieś doświadczenie zawodowe (niekoniecznie w IT)? Studia/technikum? Wiek? (możesz odp. na priv jak nie chcesz podawać tych danych tu publicznie).
komentarz 1 listopada 2020 przez Stoprocent Użytkownik (930 p.)
Hej dzięki za odpowiedz. Zaraz zmienię ten kolor, tak myślałem że nie pasuje.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi chętnie usłyszę.
1

@Tomek Sochacki, Hej, Przez 4 miesiące jestem "uziemiony" na Podlasiu, ze względu na umowę wynajmu mieszkania. Mam 29 lat i skończyłem w tym roku studia 2 stopnia, nie związane z IT.Obecnie jestem osobą która nie ma stałego zatrudnienia i chciała by się przebranżowić, moje dotychczasowe doświadczenie zawodowe to głównie sprzedaż w sektorze finansowym.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 1 listopada 2020 przez kukulim Mądrala (6,440 p.)
Daj jeszcze linka do githuba żeby można było sobie w kodzik popatrzeć.
komentarz 1 listopada 2020 przez Wiciorny Ekspert (281,450 p.)
nie,  to nie jest dobra rzecz to się powinno podawać :) w CV jak już a GitHub nie służy do czytania kodziku zeby go kopiować, projekty są,  do nich gita mozna podawać :) ale jak mówie w CV- w sekcji dodatkowej
komentarz 1 listopada 2020 przez kukulim Mądrala (6,440 p.)

@Wiciorny,

linka tu na forum, nie na stronce :)

1
komentarz 1 listopada 2020 przez Wiciorny Ekspert (281,450 p.)
no o tym mówie,  szczególnie jak widzę jak To napisałes, to juz zdaje sobie sprawe ze  tu nie chodzi o Code Review a kopiowanie :D czegoś, bo dobrze i ładnie wygląda, zamiast tworzyc cos samemu
komentarz 1 listopada 2020 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

szczególnie jak widzę jak To napisałes, to juz zdaje sobie sprawe ze  tu nie chodzi o Code Review a kopiowanie :D czegoś

Przecież jeśli ktoś będzie chciał skopiować kod strony, to wyciągnie go z przeglądarki. Przy braku source map (jeśli kod jest zminifikowany) będzie trochę zachodu z domyślaniem się "co autor miał na myśli", ale nie podanie linka do repo nie chroni kodu frontendowego przed skopiowaniem.

Podobne pytania

+2 głosów
1 odpowiedź 5,970 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 4,597 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 460 wizyt
pytanie zadane 12 października 2021 w JavaScript przez krissto7 Gaduła (3,100 p.)

93,460 zapytań

142,454 odpowiedzi

322,724 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...