W sensie, chcesz mieć z konsoli zawsze dostęp do
moj_skrypt --argumenty
?
To dodaj folder z tym skryptem do zmiennej środowiskowej PATH - powinno wystarczyć.
jak to zrobić? i jeszcze jedno usunąłem poprzedni projekt i stworzyłem nowy w zasadzie to był sam początek tak czy inaczej WSZYSTKO zrobiłem tak samo jak wcześniej tyle tylko że z nazwy eve zmieniłem na ghost i wywala mi to:
ERROR: Command errored out with exit status 1: command: /Users/a1708/Desktop/GHOST/venv/bin/python3 -c 'import sys, setuptools, tokenize; sys.argv[0] = '"'"'/Users/a1708/Deskto p/GHOST/setup.py'"'"'; __file__='"'"'/Users/a1708/Desktop/GHOST/setup.py'"'"';f=getattr(tokenize, '"'"'open'"'"', open)(__file__);code =f.read().replace('"'"'\r\n'"'"', '"'"'\n'"'"');f.close();exec(compile(code, __file__, '"'"'exec'"'"'))' egg_info cwd: /Users/a1708/Desktop/GHOST/ Complete output (1 lines): error in ghost setup command: ("EntryPoint must be in 'name=module:attrs [extras]' format", 'ghost.ghost.cli:cli') ---------------------------------------- ERROR: Command errored out with exit status 1: python setup.py egg_info Check the logs for full command output.
O co tu chodzi? na necie nie ma czegoś takiego nigdzie, wcześniej działało normalnie a teraz mi to wywala i nie wiem czy mam wyrzucić komputer i kupić nowy czy można to jakoś naprawić? bo już mnie to zaczyna powoli wkur******ć. Robię cały czas to samo i nic za pierwszym zadziałało a teraz nie chce................
Nie powiedziałeś, co zrobiłeś, że dostajesz coś takiego. Pierwszy raz coś takiego widzę.
jak to zrobić?
Wchodzisz w ustawieniach Windowsa do okna edycji zmiennych środowiskowych i dopisujesz swój folder do PATH. Efekt:
https://puu.sh/GIJdQ/d972015949.png
93,427 zapytań
142,421 odpowiedzi
322,649 komentarzy
62,787 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj