Witam, od ostatnich paru dni zmagam się z problemem dotyczący mikrofonu. Mianowicie z dnia na dzień mój mikrofon odmówił posłuszeństwa i przestał rejestrować mój głos. Mikrofon podłączony jest w słuchawkach na jacki, które są podłączone do komputera. Zmieniając parę słuchawek na inne problem nie ustał. Kombinowałem na różne sposoby w celu pozbycia się usterki, lecz nadaremno. Podjęte przeze mnie działania to:
-Operacje na sterownikach (próba aktualizacji, przeinstalowanie, wgrywanie innych) -Ustawienia systemowe (sprawdzenie czy mikrofon aby na pewno nie został wyciszony itd)
Oba mikrofony były testowane na różnych ustawieniach oraz w obu programach : teamspeak 3 oraz discord, dodatkowo powiem, że nie mam innego komputera do sprawdzenia działania mikrofonu, mój komputer zawiera jedną parę z dwoma jackami z tyłu, zaś z przodu jest jedynie pojedynczy jack na słuchawki. Proszę o pomoc, ponieważ nie wiem dokładnie jak zabrać się za ten problem, moje podejrzenia padają na uszkodzony jack na mikrofon, lecz może się mylę. Dopomnę, że po podłączeniu słuchawek, discord wykrywa zmianę sprzętu (mikrofonu).