• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed html panel administratora

0 głosów
2,590 wizyt
pytanie zadane 26 października 2020 w PHP przez krzychuL Nowicjusz (170 p.)
zamknięte 26 października 2020 przez krzychuL
cześć mam problem bo chciałbym sobie zrobić gdy się zaloguje na mojej stronie np jako admin to zeby wyswietlaly sie np przyciski link a gdy wejde kims innym to zeby nie bylo tego widac czy ktos wie jak to zrobic?
komentarz zamknięcia: bo tak

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 26 października 2020 przez wizarddos Nałogowiec (28,110 p.)
edycja 26 października 2020 przez wizarddos

To chyba bardziej po stronie serwera niż klienta się robi. Może coś takiego w pliku przekierowywującym na stronę główną

<?php
//tu wszystkie procesy logowania..
if($user == "admin")//czy jak tam się nazywa konto admina
{
header("Location: dlaAdmina.html"); //w miejscu dlaAdmina.html nazwa strony dla adminów
}
else
{
header("Location: main.html");//czy jak inaczej twoja strona dla normalnych userów się nazywa
}

?>

komentarz 26 października 2020 przez wizarddos Nałogowiec (28,110 p.)
a masz jakieś doświadczenie z programowaniem stron internetowych?
komentarz 26 października 2020 przez krzychuL Nowicjusz (170 p.)
nie i dlatego ogladalem na yt i probowalem zrobic samemu to strona co jest na poczatku to zrobilem samemu
1
ja nie chce jej nigdzie publikowac czy cos tylko tak dla siebie
komentarz 26 października 2020 przez wizarddos Nałogowiec (28,110 p.)
ok, tak na przyszłość bezmyślne kopiowanie i zmienianie tego z myślą "zmienię tu może zadziała" na dłuższą metę nie jest dobre(tak to z mojej perspektywy wygląda). Owszem czasem się uda ale lepiej mieć w głowie projekt witryny dokładniej wiedzieć jak zaprogramować przynajmniej początek tego co się chce stworzyć, choć sam index.html. Więc lepiej zajmij się dokładnie 1 czy 2 kursami Zelenta np. HTML i CSS i dopiero jak je opanujesz dobrze bierz kolejne np.JS i Bootstrap. Od razu całej witryny nie napiszesz. Wpierw się naucz później pisz ogromne projekty. Nie mówię że masz się tylko uczyć i żadnych projektów nie realizować ale żeby realizować projekty nawiązujące do tego czego się Uczysz lekko to rozszerzające.
1
ok dzieki

Podobne pytania

+2 głosów
1 odpowiedź 441 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 240 wizyt
pytanie zadane 16 grudnia 2018 w PHP przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 753 wizyt
pytanie zadane 8 stycznia 2017 w PHP przez Mateusz Arabczyk Początkujący (450 p.)

93,742 zapytań

142,678 odpowiedzi

323,297 komentarzy

63,326 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...