Cześć mam problem ponieważ zainstalowałem kubuntu 20.04 i mam tylko go na dysku chciałabym go teraz usunąć i wrócić do Windowsa którego chce zbootowac z pendrive. Próbowałem już ale za każdym razem po próbie Bootwania jest chwila czarny ekran a potem znów włącza się kubuntu. Dodam jeszcze że nie mogę jakoś usunąć partycji bo jest napisane "umount v/ cel jest zajęty" Jakby ktoś może mi pomóc to proszę bardzo.
windows linux instalacja
Potem zrobiłem to
Najpierw zrób wolne miejsce dla Windowsa zmniejszając jakąś partycję . Zakładam, że bootowalny pendrive już masz więc tak - wyłącz komputer, wsadź pendrive'a i włącz komputer ponownie i jednocześnie zacznij spamić klawisz który przeniesie Cię do Boot Menu (zazwyczaj jest to F9 albo F12); wybierasz opcję z pendrive i normalnie bootujesz, dalej podczas instalacji wybierasz partycję którą wcześniej zmniejszyłeś i gotowe. Teraz powinieneś mieć 2 systemy i jak chcesz to możesz usunąć Linuxa.
No i teraz mam to
Mam teraz
Loading operating system...
Error: unknown filesystem
Entering rescue mode..
Grub rescue>
Sprawdzam partycje ls ale zadna nie ma plików
teraz za każdym razem wyskakuje ten grub nawet jak próbuje odpalić Ubuntu w livecd
Dodam ze wcześniej na livecd zrobiłem wolną partycje i nie wiem teraz co zrobić bo w żaden sposób nie chce się włączyć nawet z płyty linux mint